• Koken op de Ofyr bij Brasserie Staverden

    K. Timmers

Winter Food Event 24 & 25 februari op landgoed Staverden

15-02-2018, 13:40 | Lezersnieuws | Brasserie Staverden

Zaterdag 24 en zondag 25 februari organiseert Brasserie Staverden voor het tweede jaar op rij een kleinschalige Winterse Food Market. Toegespitst op food en bijbehorende winterse dranken. Bezoekers kunnen verschillende vers gemaakte gerechten proeven die ter plaatse worden bereid en lekkernij kopen om mee te nemen naar huis. Een gezellig event waar de gasten genieten van ambachtelijke huisgemaakte (streek)producten, kleine proeverijen en winterse kost. Uiteraard vergezeld door diverse streekbieren en warme winterse dranken.

Dit jaar is gekozen voor een samenwerking met Smokin'Kitchen. Het event zal grotendeels in het teken staan van 'de barbecue'. Alle vers gemaakte producten worden bereid op open vuur; Brasserie Staverden zal gerechten koken van de Ofyr en de heren van Smokin'Kitchen zullen hun barbecuetrein naar het terras verplaatsen en daarnaast koken op hun zogenaamde vuurtank. Er zullen gerechten zowel gerookt als gebarbecued worden. Gasten kunnen genieten van eigen naanbrood met gemarineerde kip op de Ofyr, een broodje black angus beef, winterse soepen, gemarineerde gamba's, pulled pork, gerookte everzwijn, saté maar ook van zoetigheden al chocolademousse, chocoladeappels voor de kinderen en arretjescake. Het is mogelijk om zaterdagavond bij de Brasserie te reserveren voor een speciaal 4 gangen diner (uiteraard van de barbecue).

Ook zal YAM uit Harderwijk aanwezig zijn met een marktkraam. Ze zullen een gedeelte uit hun assortiment aanbieden en u kennis laten maken met de huisgemaakte lekkernij.

Alles is outdoor! De Food Market situeert zich op beide terrassen van de Brasserie. Op het hoofdterras komt een grote vuurtent waar bezoekers samen kunnen zitten, genieten van de gerechten van de barbecue, streekbieren en winterse dranken. Op het overdekte Pauwenterras vinden de bezoekers de markt.

Brasserie Staverden zal voor het eerst een aantal van haar bekende huisgemaakte 'Staverdense producten' verkopen om mee naar huis te nemen. Ook is er beide dagen livemuziek 14.00-18.00 uur. Het muzikale Hound Dog Duo speelt met gitaar en contrabas en zingen liedjes op aanvraag. Ze zullen zich gedurende het weekeind constant verplaatsen en tussen de gasten verblijven.

Kortom; twee gezellige dagen op landgoed Staverden. Wat wilt u nog meer? Komt gezellig langs om te genieten!

zaterdag 24 februari 2018: 13.00-19.00 uur

zondag 25 februari 2018: 12.00-18.00 uur

Entree: gratis

www.beleefstaverden.nl