• Anke Boeve in acte op de Flowercup in Aalsmeer

    Maas-Hein Boeve
  • Tessa Boeve in actie op de Flowercup in Aalsmeer

    Maas-Hein Boeve

Zusjes Boeve zijn begonnen aan nieuw wedstrijdseizoen trampline springen

19-03-2019, 12:05 | Lezersnieuws | arnoud

Afgelopen weekend werd in Sportcentrum de Bloemhof in Aalsmeer de 23e internationale Flowercup Trampolinespringen georganiseerd. Er namen maar liefst 18 landen aan deel, van Canada tot Kazachstan en van Finland tot Frankrijk. G.v. Sparta Ermelo had maar liefst 11 deelnemers.

In de categorie 15-16 jaar sprongen 50 deelnemers. Voor Sparta kwamen uit Anke en Tessa Boeve uit Garderen. Anke sprong een stabiel toernooi. Haar uitvoering was nog niet optimaal, maar met twee uitgesprongen oefeningen behaalde ze toch een prima 26e plaats in het eindklassement. Zus Tessa wist door een prachtige keuze-oefening een stuk hoger te reiken. Zij behaalde een uitstekende 16e plaats, daarmee op 1 plaats na de beste Nederlandse in die klasse.

In de open categorie Women II was dé verrassing van de dag de 18-jarige Tamar Foppen. In een deelnemersveld van bijna 70 springers won ze het zilver. Gina van den Brink en Rhodé van den Brink werden 24e en 25e. Savanna Bakker debuteerde en werd 63e.

Kwalificatie European Games

In de categorie Women I sprong Romee Pol haar toernooi. Voor haar was de Flowercup tevens de eerste van drie kwalificaties om een ticket in de wacht te slepen voor de European Games (EG) later in het seizoen.  Ze behaalde een totaal scoorde van 96.2, de hoogste score van alle Nederlandse EG-kandidaten tot dusver. Romee bereikte met haar score ook de finale van de wedstrijd. Daar reikte ze tot plek 5. In dezelfde klasse debuteerde de 16-jarige Dani Mooibroek bij de senioren. Als 1 van de jongsten in de categorie deed ze het verrassend goed. Alle oefeningen werden keurig uitgesprongen en daarmee wist ze zelfs de 18e plaats in het eindklassement te halen. Een prachtig entree bij de senioren!

In de categorie 13-14 jaar namen Eline Westhuis, Marilou van Iersel en Valerie Bosschart deel.  Eline werd 10e en mistte ze op een haar na de finale. Marilou werd. Valerie sprong de verplichte goed maar schoot in de keuze na sprong 2 naar de rand, waardoor ze naar de onderste regionen zakte.

Een mooie opening van het seizoen voor de springers van Sparta. Over twee weken zullen zij verder gaan met hun kwalificaties voor het NK en een aantal van hen zal daar tevens kwalificatierondes gaan springen voor het WK in Tokyo.