• Boeve tweeling in actie op het afgelopen WK

    Maas-Hein Boeve

Zusjes Tessa en Anke Boeve geplaatst voor NK Trampolinespringen

11-04-2016, 20:41 | Lezersnieuws | Alice Linthuis

De sportieve tweeling uit Garderen staat eerste op de plaatsingslijst voor het synchroon trampolinespringen bij de jeugd- en junior meisjes. Dit vanwege ongelooflijk gelijk trampolinespringen op het hoogste landelijke niveau. Op het NK begint een ieder weer op nul, dus zal het weer heel spannend worden. Ook bij het individueel hebben Tessa en Anke zich geplaatst, net als alle A- en B-springers van hun club Sparta Ermelo.

In Alkmaar werd afgelopen weekend de 3e van drie plaatsingswedstrijden voor het Nederlands kampioenschap gehouden. De A- en B-springers van Sparta waren weer goed op dreef in de nieuwe hal van Triffis Alkmaar. De 15-jarige Tamar Foppen won verrassend bij de Juniormeisjes B. Ze werd op de voet gevolgd door haar synchroonpartner Gina van den Brink met het zilver. In het synchroontoernooi wisten de springsters ook het goud het te veroveren.

Bij de B-jeugdmeisjes was er brons voor de 9- en 10-jarige Valerie Bosschart en Eline Westhuis. Individueel bereikten ze tegen de veel oudere concurrentie respectievelijk de 8e en 6e plaats.

In de hoogste A-klasse werd er vooral goed gepresteerd door de Jeugdmeisjes. Dani Mooibroek sprong een onverwacht goede wedstrijd en wist daarmee het zilver te winnen. Tessa Boeve sprong zich met een nieuwe moeilijkheid naar de 4e plaats in het eindklassement. Ze werd direct gevolgd door Isa Meijerink en Anke Boeve, die beiden ook een nieuw moeilijkheidsrecord wisten te springen.

De zusjes Boeve sprongen zich overigens met het synchroon naar het goud. Meijerink behaalde met KDO-partner Laurie Beijleveld de 6e plaats.

De Juniorspringsters Annemijn Cornelissen en Tessa de la Parra waren iets minder stabiel. Annemijn wist toch nog een 5e plek in het eindklassement te bereiken. Tessa moest met enkele fouten genoegen nemen met de 11e plaats. Synchroon ging het beter met de dames; daar wisten ze het brons te bemachtigen.

Bij de seniordames A sprong de 19-jarige Melissa Schuur haar nieuwe keuze-oefening voor het eerst uit. Ze reikte hiermee tot de 9e plaats in het eindklassement. Romee Pol uit Putten was er deze keer niet bij, maar heeft zich door goede prestaties in de andere 2 wedstrijden ook geplaatst voor het NK seniordames. Melissa en Rome springen samen synchroon.