• Herten

  Dutch Filmworks | Visit Veluwe
 • Everzwijntjes

  Dutch Filmworks | Visit Veluwe
 • Vos

  Dutch Filmworks | Visit Veluwe
 • Wild aankondiging

  Dutch Filmworks | Visit Veluwe

Film 'Wild' kijken bij Hotel Mennorode

ELSPEET Deze zomer vindt er op 24 en 25 augustus een open air evenement plaats bij Hotel Mennorode. Deze avonden kan met genieten van de natuurfilm 'Wild' Vanaf het moment dat de avondschemering invalt kan men kijken naar de beelden van de bewoners van de Veluwe.

In 'Wild', ingesproken door André van Duin, worden gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers gevolgd: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Meer dan twee jaar is aan de film gewerkt. Bijna elke dag is het team het bos in geweest om te wachten op dat ene shot. Dat er jonge vossen geboren worden. Dat moederzwijn met haar jonkies een ven overzwemt. Of dat een volwassen vos op zwijnenbiggetjes jaagt. 

MOOI GENIETEN Regisseur Luc Enting maakte de film om de schoonheid en de veelzijdigheid van de Veluwe aan een groot publiek te laten zien. ,,Een belangrijk doel van Wild is om mensen naar deze regio te trekken om te recreëren," vertelt Enting. ,,Ik gun het iedereen om te genieten van het moois dat de Veluwe in alle seizoenen te bieden heeft. Maar mensen moeten niet verwachten dat ze de beelden uit de film tijdens een fietstochtje zomaar panklaar krijgen voorgeschoteld. De kans om een paar zwijnen of reeën te spotten is best groot, maar de scenes uit de film zie je heus niet zomaar in het echt."

VEILIG PLEKKEN De filmer heeft nog een bedoeling met de film. ,,Ik wil mensen waarschuwen dat we zuinig moeten zijn op de Veluwe. Duidelijk maken dat bezoekers zich aan de regels moeten houden, namelijk honden aan de lijn houden en niet buiten de paden wandelen en fietsen. Stiltegebieden moeten gerespecteerd worden."

De avonden starten op 24 en 25 augustus vanaf 20.30 uur. Tickets zijn inclusief kopje koffie/thee 12.50 euro per persoon. Voor kinderen van 3 t/m 11 jaar kost een ticket 7.50 euro per persoon, inclusief glaasje ranja. Voor Elspeters geldt een korting van 1.50 euro per persoon. Meer informatie en reserveringen: 0577 - 498 111.