• Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek

493 enthousiaste wandelaars in Uddel

UDDEL ,,Wederom was het een fantastische Avondwandeldriedaagse schrijven Hanneke Boeve en Margret Dibbet in hun verslag over het wandelevenement met in totaal bijna vijfhonderd deelnemers. Prachtig weer en fanatieke, gezellige deelnemers, aldus de twee.

De start en de finish waren in dorpshuis Het Blanke Schot. Op de eerste dag (dinsdag) kwamen rond half zes de eerste wandelaars zich al inschrijven. Tussen 18.00 en 19.00 uur mochten ze starten. Alle groepen hadden begeleiding van verschillende ouders. Groep 3, 4 en 5 liepen de 5 kilometer, groep 6 en 7 en 8 de 10 kilometer. Alle ingeschreven deelnemers kregen een bidon met flesje water. Bij de controlepost werden zakjes chips en een pakje drinken. Wie alle drie de avonden meeliep, ontving donderdag een medaille.

Op de tweede dag (woensdag) kwamen er nog eens 55 wandelaars bij. Deze dag ging de route richting Meerveld. Onderweg werden de wandelaars getrakteerd op wat lekkers. De starttijden op de slotdag van de Avondwandeldriedaagse waren verschillend in verband met het uitreiken van de medailles. Onderweg zorgde muziekvereniging Juliana voor vrolijke begeleiding. Op deze dag kwamen er nog 39 dag wandelaars bij. De route ging door het Kroondomein en het laatste gedeelte door het dorp.

,,Dankzij de wandelaars kijken we terug op een zeer geslaagde Avondwandeldriedaagse stellen Hanneke en Margret. ,,Alle 493 deelnemers mogen trots zijn op zichzelf. Het is voor een ieder een geweldige prestatie. Voor de kleine beentjes een hele trippel, ook voor de wat oudere benen!"

,,Wij als organisatie kunnen het niet zonder onze geweldige vrijwilligers en sponsoren. Dankzij hen konden we ook dit jaar weer de Avondwandeldriedaagse organiseren."