• De peuters zwaaien Teuni Hop uit op haar laatste werkdag voor de peuterspeelzaal in Elspeet.

    Eric Kroes

Afscheid van leidster peuterspeelzaal Teuni Hop

ELSPEET Afscheid nemen van de peuterspeelzaal BSO Vrij Spel is voor Teuni Hop na ruim 26 jaar niet eenvoudig. De jonge generatie (Annemieke Smink-Post) neemt het van haar over en Hop mag gaan genieten van haar 'oude dag'. Met het afscheid van juf Hop verliest de peuterspeelzaal een geweldige peuterleidster die zich 26 jaar lang met hart en ziel heeft ingezet voor het Elspeetse kind.

Tijdens de laatste week bij BSO Vrij Spel nam Teuni Hop afscheid van haar drie groepen en bij iedere groep komt voor juf Teuni de afscheidsmuts voor de dag en worden liedjes gezongen. Diverse peuters geven juf Teuni spontaan een dikke knuffel als afscheid. Hop: ,,Kijk, dat is nou het leuke aan peuters. Ze zijn spontaan, eerlijke en lief waardoor mijn werk als leidster ook leuk is gebleven." Toch heeft ze ook regelmatig haar zorgen gehad over de peuterspeelzaal in de tijden dat bestuurlijke problemen of locatiewisselingen op het programma stonden. ,,We hebben best wel wat meegemaakt in al die jaren maar iedereen was altijd positief ingesteld en stelde het belang van de peuter voorop, dat is en blijft het belangrijkste!"

BRAND Terugkijkend was het een tijd vol hoogte- en dieptepunten. Zo is er zelfs een dieptepunt dat zowaar binnen een paar weken veranderde in een hoogtepunt. Dan heeft Hop het over de brand in de psz, die in de zomervakantie van 2007 woedde. Daar werd in ruim drie weken met spontane hulp van veel vrijwilligers alles schoongemaakt en een nieuw dak en inrichting gemaakt. Teuni Hop: ,,Ja, dat was inderdaad een hoogtepunt, net als dat we ook nu bij BSO Vrij Spel zitten. Dat samendoen, is wel een sterk punt van onze organisatie. We zetten ons volop in en we gaan ervoor. Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan voor de peuterspeelzaal en voor de peuters, dat is waar het om draait en moet blijven draaien. De peuters spelenderwijs voorbereiden op het basisonderwijs. Ik zal hier met veel plezier op terugkijken!"