• Met de grootste zorg worden de 'rolstoelers' in de truck geholpen.

  Geurtje van den Hoek
 • Geurtje van den Hoek
 • Het mooie weer lokte veel mensen langs de route.

  Geurtje van den Hoek
 • Gezellige ontmoeting vooraf.

  Geurtje van den Hoek
 • Ronkende auto's en muziek is soms een beetje teveel van het goede.

  Geurtje van den Hoek
 • Het publiek is klaar voor de start, de motoragenten nog niet.

  Geurtje van den Hoek

Alleen maar stralende gezichten

UDDEL Opgewonden fietsen en rennen de kinderen door de straten. Komen ze er al aan? Is het zwaailicht van de motoragent al te zien? Met 'ze' worden dan de honderd trucks en vrachtwagens bedoeld die samen met hun gehandicapte bijrijder zaterdag door de straten van Uddel reden.

De zwaaiende mensen langs de route werden getrakteerd op een concert van hoornsignalen en claxons met af en toe zelfs een hele melodie. Voor sommige mensen en kleine kinderen zouden oordopjes geen overbodige luxe zijn geweest. Met name bij terugkomst op het HBT-terrein was het getoeter soms zo oorverdovend dat de marsmuziek van Juliana's fanfare werd overstemd. Niettemin waren er enkele enthousiaste 'dirigenten' die afwisselend hun oren bedekten en een denkbeeldige dirigeerstok hanteerden.

De 23ste editie werd weer een groot succes met alleen maar stralende gezichten. De deelnemers genoten met volle teugen, maar de chauffeurs niet minder. Ook de organisatie toonde zich zeer tevreden. Dit jaarlijks evenement vraagt een behoorlijke voorbereiding en inzet van het grote team van vrijwilligers. Het bestuur van de stichting heeft de handen vol. De dag van tevoren wordt de hal bij HBT ontruimd en opnieuw ingericht en een groep dames maakt de vele lunchpakketjes voor gehandicapten en chauffeurs. Want ook de chauffeurs worden in de watten gelegd op hun vrije dag dankzij ruimhartige sponsoren.