• Marit Hop

'Back To The Koepel' uitverkocht

GARDEREN Een reünie voor 'oudere jongeren' die de tijd van feesten in het dorpshuis van Garderen hebben meegemaakt. Dat is de insteek van ´Back To The Koepel´ op zaterdagavond 1 april. Het festijn blijkt een schot in de roos: de tweehonderd beschikbare kaarten zijn allemaal al verkocht.

Marit Hop

De Facebookpagina over het nieuwe Garderense evenement had binnen een paar uur al meer dan 160 vrienden, zagen organisatoren Freek de Ruiter, Maaike Bronkhorst, Reinier Bouwman en Linda Bokhorst tot hun grote verrassing. ,,Vooraf hadden we nog wat twijfels, maar de kaartverkoop ging direct heel hard en nu zijn we uitverkocht´, vertelt De Ruiter. Het enthousiaste viertal steekt de handen uit de mouwen om ´Back To The Koepel´ een ouderwets gezellige draai te geven. Terug naar toen: van een herinnering een nieuwe herinnering maken, is het motto.

DISCJOCKEY Het dorpshuis aan de Putterweg was eind vorige eeuw voor veel jongeren bekend terrein, velen van hen denken er vol nostalgie aan terug. De feesten stopten rond 2009, maar op 1 april gaan de bezoekers weer terug in de tijd. Zo staat dezelfde discjockey, Jan van Rhee, achter de draaitafel en hebben ook de barmedewerkers bekende gezichten. Natuurlijk klinkt er muziek uit die ´goeie ouwe tijd´ en kan er worden gedanst.

Het inmiddels ruim veertig jaar oude gebouw is toe aan vervanging en daarom ligt er een plan voor een nieuw dorpshuis aan de Koningsweg. ,,Wie weet gaat De Koepel plat, daarom willen we het feest nu nog een keer organiseren op de oude locatie", vertelt Bokhorst.

KIKA De opbrengst van de garderobe op 1 april gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). ,,Het lijkt ons goed om een goed doel bij dit evenement te betrekken. KiKa is wat ons betreft geschikt, ook omdat bijna iedereen die naar het feest komt kinderen heeft", aldus Bronkhorst en De Ruiter.

VOORPRET De organisatoren hebben de handen vol aan ´Back To The Koepel´. Bouwman vertelt: ,,De voorpret is al ontzettend leuk, er wordt veel vergaderd, maar dan is het heel gezellig." Of er eventueel een tweede editie komt, is de vraag. ,,We zouden het misschien nog wel een keer willen organiseren, omdat de verkoop zo goed is gegaan´´, reageert Bouwman. De Ruiter haakt hierop in: ,,Dit feest één of twee maal houden, maakt het tot een succes, meerdere keren kan het minder succesvol maken, dat is niet de insteek. Het ligt er vooral aan hoe deze eerste editie verloopt."

GEEN KAARTJE De feestelijke reünie is zaterdagavond 1 april van 19.30 uur tot 00.30 uur. De organisatie stelt het op prijs als de gasten op tijd komen. ,,Geen kaartje is geen entree", benadrukken ze.

Aan de deur is er een leeftijdscontrole, bezoekers onder de 25 jaar mogen niet naar binnen. Eventuele sponsoren kunnen zich bij de organisatie melden. Wie voor de eerste ´Back To The Koepel´ geen kaartje heeft bemachtigd, kan het best de Facebook-pagina in de gaten houden voor een eventueel vervolg.