• Ernst Dirksen

BoekStart inloopochtend in Bibliotheek Elspeet

ELSPEET Bibliotheek Noordwest Veluwe houdt woensdag 7 oktober in Bibliotheek Elspeet van 10.00 tot 11.00 uur een inloopochtend BoekStart. Ouders met baby's en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen. Op deze dag begint de Kinderboekenweek. Daarom wordt er ook een prentenboek voorgelezen dat past bij het thema raar maar waar.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby's kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Daar speelt BoekStart op in. Om dit programma onder de aandacht te brengen zijn er in Bibliotheek Elspeet 2 inloopochtenden gepland, op 7 oktober en 9 december. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter, wordt er voorgelezen en kunt u ervaringen uitwisselen met andere ouders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie.