• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Boerenlanddag Meerveld

MEERVELD Bij Herberg 't Vossegat wordt zaterdag 12 augustus de Boerenlanddag gehouden.

Een nostalgische dag op een sfeervolle locatie. Helemaal in het teken van het boeren landleven van vroeger. De Boerenlanddag start om 9.30 uur en eindigt om 17.00. Aansluitend wordt er een Hollandse avond gehouden bij de herberg tot ongeveer 23.00 uur. De entree is gratis.

De Boerenlanddag zal uit verschillende onderdelen bestaan, waardoor er voor ieder wat wils is en de dag geschikt is voor jong en oud. Zo zullen er tal van demonstraties plaatsvinden, als: maaien, ouderwets dorsen en oogsten. Verder zijn er verschillende oldtimers aanwezig van oldtimerclub de Heideploffers en daarnaast zal er ook een rondrit gedaan worden met een oldtimer.

Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten en zijn er ook voor hun weer leuke activiteiten, zo kunnen zij zich laten schminken, pony rijden of zich vermaken op het krokodillen springkussen.

Verder is er net als vorig jaar een boerenmarkt met maar liefst zestig kramen. Midden op het terrein bevindt zich een horecaplein. Bezoekers kunnen er terecht voor verse streekproducten, zoals boerenfriet en pannenkoeken.

Dit jaar een nieuwe toevoeging aan de Boerenlanddag. Eén van de grootste vleesveekeuringen van de Veluwe komt naar de Boerenlanddag. Tijdens deze keuring strijden verschillende kalfjes, koeien en stieren om de winst. Natuurlijk is ook hierbij weer aan de kinderen gedacht. Er vindt namelijk een speciale kinder veekeuring plaats.

Kijk voor meer informatie, het laatste nieuws of een leuke winactie op Facebookpagina: Boerenlanddag Meerveld of www.boerenlanddagmeerveld.nl