• De gebouwen van De Boskabouter zijn nauwelijks zichtbaar vanaf de openbare weg.

    Wijnand Kooijmans

Boskabouter mag speelveld overkappen

NUNSPEET Het speelveld bij pannenkoekenhuis De Boskabouter aan de Elspeterweg in Nunspeet mag in principe van een overkapping worden voorzien. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan de hiervoor benodigde medewerking te verlenen. Wel wordt eerst nog advies gevraagd aan de raadscommissie Ruimte.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om een overkapping van ongeveer 540 vierkante meter. Op het terrein zijn een pannenkoekenrestaurant, een dierenweide en een speelterrein met skelterbaan en speelweide aanwezig. Het speelterrein is gelegen op een voormalig tennisbaancomplex. Door het aanbrengen van de overkapping wil de eigenaar kinderen ook bij slecht weer de kans bieden buiten te spelen

Om de verkapping in de omgeving te laten passen wordt een houten en open constructie gebruikt. In de overkapping worden lichtkokers gemaakt om het contact en de oriëntatie met buiten in stand te houden. De aanwezige bomen op het terrein, dat tegen een Natura2000 gebied is gelegen, worden gespaard. Er wordt dan ook niet verwacht dat het aanbrengen van de overkapping leidt tot negatieve effecten op dit gebied.

Verder speelt mee dat de bebouwing op het betreffende perceel nauwelijks vanaf de openbare weg is te zien. Het bouwwerk wordt als passend gezien in de omgeving waar zich meerdere horeca- en recreatiebedrijven bevinden alsmede congrescentra.