• Wijnand Kooijmans

Camping De Meulebarg mag uitbreiden

ELSPEET Om de kwaliteit van de camping te verbeteren en het bestaande parkeerprobleem op te lossen, wil het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders meewerken aan een uitbreiding van camping De Meulebarg. Voorwaarde is dat de provincie Gelderland ook instemt met het verzoek.

Wijnand Kooijmans

De Meulebarg is op dit moment een familiecamping van ongeveer anderhalve hectare groot. De eigenaar richt zich vooral op bezoekers uit de reformatorische kerken. Gezien de geringe omvang, is de camping te klein voor een duurzame rendabele toekomst. De camping biedt nu ruimte aan 52 kampeerplaatsen, 32 jaarplaatsen voor stacaravans, zeven seizoenplaatsen voor toercaravans en dertien toeristische plaatsen. Daarnaast is er een horecavoorziening die buiten het recreatieseizoen ook wordt gebruikt door externe groepen.

In eerste instantie had het college de gevraagde medewerking uit te breiden op een naastgelegen terrein geweigerd. Dit in verband met de aanwezigheid

van een dassenpopulatie. Door de eigenaar is inmiddels een dusdanig inrichtingsplan opgesteld dat de dassen geen nadelige gevolgen ondervinden van uitbreiding van de camping.

Naast de toestemming van de provincie Gelderland moet de eigenaar ook aan de nodige voorwaarden voldoen onder meer ten aanzien van het vergoeden van eventuele planschade en de landschappelijke inpassing.