• Lex van Lieshout ANP photo

Chris Stoffer (SGP) neemt voortouw coalitie Nunspeet

NUNSPEET Arie Harteveld is met voorkeurstemmen voor de ChristenUnie gekozen in de Nunspeetse gemeenteraad. De op de achtste plaats staande voormalige directeur van de Prinses Beatrixschool in Hulshorst verdringt daarmee de op de vierde plaats staande Jennifer Elskamp uit de raad.

Wijnand Kooijmans

Chris Stoffer van de SGP neemt het voortouw voor de besprekingen rond de vorming van een nieuw college. Hij gaat hiervoor individuele gesprekken aan met de lijsttrekkers van de overige in de raad gekozen partijen. Haast wordt daarmee niet gemaakt. De eerstvolgende openbare verantwoording van de gesprekken vindt dinsdag 3 april om 20.30 uur plaats in de Nunspeetse raadszaal.

De vorming van een coalitie met de drie huidige collegepartijen SGP, ChristenUnie en Gemeentebelang is op voorhand geen uitgemaakte zaak voor Stoffer. Hij is voorstander van een raad breed akkoord waarin plannen worden opgenomen van alle vijf in de raad gekozen partijen en de komende vier jaar uitvoerbaar zijn. Mocht dat niet haalbaar zijn dan streeft Stoffer naar een coalitieakkoord waarin wel ideeën van andere partijen zijn opgenomen.

Dat werd duidelijk tijdens de duidingsvergadering welke werd gehouden in het gemeentehuis onder leiding van burgemeester Breunis van de Weerd. Het is een nieuw initiatief dat is genomen door Koos Meijer, lijsttrekker van het CDA.