• Hanne de Vries is één van de acts tijdens Night of Light.

    Henri Doornbos

Concert voor christelijke jongeren 'Night of Light' op Kerkplein

PUTTEN Op het Kerkplein in Putten wordt aanstaande vrijdag een openluchtconcert gegeven onder de naam Night of Light, georganiseerd door een groep van zeven christelijke jongeren uit de gemeente Putten. De in christelijke kringen bekende Hanne de Vries en Reyer zullen een optreden geven.

Maranke Pater

Voorheen werd het evenement Putten4one gehouden. Toen dat stopte ontstond de wens om een nieuw evenement neer te zetten. Peter Veldman, organisator Night of Light: ,,De initiatiefnemer voor Night of Light is Marco Kok. Hij vroeg zich af of het niet een mooie gedachte zou zijn om een evenement als dit door jongeren op te laten pakken.” De zeven aanjagers van het evenement zijn allemaal niet ouder dan 24 en kerken bij verschillende gemeenten in Putten en Voorthuizen.

LICHT Night of Light staat volgens Veldman voor ‘Nacht van het Licht’. ,,Wij geloven dat je als je christen bent en naar de kerk gaat vanuit God gezien het licht mag zijn op de aarde. We hopen dat mensen door God aangevuurd worden tijdens Night of Light en dat ze het enthousiasme dat ze tijdens het evenement ervaren meenemen naar hun eigen kerk en omgeving.”

PROGRAMMA De Night of Light begint om 19.00 uur met de Night of Light Worshipband. ,,Dit zijn allemaal jonge artiesten uit verschillende christelijke bands die voor deze gelegenheid samen spelen. Zo spelen twee van de muzikanten bij Mozaïek0318 in Veenendaal, doet de bassist van Reyer en Insalvation mee en de drummer van Opwekking Teenzone.” Om 20.00 uur wordt het podium overgenomen door Reyer. ,,Reyer is een christelijke artiest die net een ontzettend tof album heeft uitgebracht dat in de top tien van christelijke liedjes staat. Hij brengt mooie worshipmuziek maar spreekt ook de taal van jongeren en combineert zijn liedjes met dancemuziek. Hij is zeker in staat om het hele plein in feeststemming te krijgen.” Hanne de Vries start om 21.45 uur. ,,Hanne de Vries draait al wat jaartjes mee. Hanne staat op grote christelijke events. Hij speelt op elke Opwekking in de jongerentent die vaak door duizenden jongeren wordt bezocht. Hij staat ieder jaar op het podium van de EO jongerendag met de BEAM Worship band in het Gelredome.”

GEDRAGEN Night of Life is speciaal bedoeld voor jongeren van 14 tot en met 30 jaar. Het concert is gratis toegankelijk. Veldman: ,,Het evenement kost ons 11.000 euro maar we zijn helemaal voorzien in de kosten dankzij giften van particulieren, bedrijven en kerken. We voelen ons gedragen door de Puttense gemeenschap. De organisatie van Opwekking regelt voor ons het geluid en de techniek en hebben met ons meegedacht. Ze zijn zelf in Putten gevestigd en ook zij vonden het een mooie gedacht om iets voor het dorp terug te kunnen doen.”

Night of Light is te volgen via www.facebook.com/nightoflight.