• Het eerste Crispy Concert vond zes jaar geleden plaats in een bloemenwinkel.

    Crispy Condert

Crispy Concert op de Ouwen-dorperhoeve

GARDEREN In de weilanden van boerderij de Ouwendorperhoeve strijken de musici van de Eef van Breen Group neer voor een avond muziek en dineren in de open lucht. Op zaterdag 11 augustus zijn de glooiende velden het decor voor een Crispy Concert, met knisperend verse muziek gebaseerd op de theaterhit ‘Borgen’.

Yvette Benningshof

Het recept van dit Crispy Concert is een warme zomeravond, een op open vuur klaargemaakt driegangendiner en een muzikaal ensemble met als hoofdingrediënten: harp, cello, contrabas, viool, trompet en zang. De Eef van Breen Group is een (inter-) nationaal vermaarde groep met topmusici die op het grensvlak spelen van klassiek, jazz en theater. Ze maken kleine onafhankelijke projecten, maar werken ook vaak mee aan grootschalige theaterproducties van Toneelgroep Amsterdam en Noord Nederlands Toneel.

Onlangs stonden ze nog op Oerol, Terschelling, met theatergroep ‘Bambie is Back’. Ook zijn ze verantwoordelijk voor alle muziek van het bekroonde Borgen (2016), een negen uur durende voorstelling gebaseerd op de gelijknamige tv-serie. Vier jaar geleden speelde de Group ook al op de Ouwendorperhoeve. Trompettist, zanger en componist Eef van Breen: ,,Wij houden van deze prachtige locatie en willen kennismaken met publiek dat ons misschien nog niet kent. Vorige keer speelden we onder de majestueuze eik. Na het concert werden we getrakteerd op een dubbele regenboog.''

SPONTAAN Het eerste Crispy Concert vond zes jaar geleden plaats in een bloemenwinkel in Den Haag waar Van Breen destijds woonde, daarna volgde onder meer nog een optreden in een bakkerswinkel en de Ouwendorperhoeve. ,,Voor ‘gewone’ producties gaan we eerst uitgebreid repeteren, maar Crispy Concerts zijn juist heel spontaan op bijzondere locaties. Deze keer laten we muziek horen die we in september gaan opnemen met als titel ‘Walk of doubts’.''

ZELDZAAM LEKKER De sfeer van de Ouwendorperhoeve maakt de buitenervaring compleet: een boerderij uit 1867 met zeldzame dierenrassen en een weids uitzicht. Hier wordt historisch cultureel erfgoed in stand gehouden door de biologisch-dynamische manier van boeren. Dit in combinatie met het houden van een klein aantal dieren, zoals Lakenvelder koeien, Friese melkschapen en Bonte Bentheimer landvarkens. Adriaan Antonis van de Ouwendorperhoeve: ,,We willen deze plek graag delen en mensen uitnodigen op ons erf en boerderijwinkel, waar vaak bijzondere workshops plaatsvinden en sinds kort ook yoga. Een kleinschalig optreden past hier heel goed bij.'' Voorafgaand aan het concert wordt een driegangendiner bereid op open vuur met gebruik van een rookoven en tajine door Gidy van Gaans van Atelier de Beleving. Als de schemer invalt gaan de musici spelen, wellicht weer onder de grote eik of op een andere plek op de uitgestrekte weilanden waar het publiek omheen komt te zitten.

DRIEGANGENDINER Het diner start om 18.00 uur. Het concert vindt plaats van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. Het totaalarrangement inclusief driegangendiner (exclusief drankjes) en concert bedraagt 45,00 euro per persoon. Toegang tot alleen het concert bedraagt 17,50 euro per persoon, voor kinderen is dit 5,00 euro. Aanmelden kan via info@ouwendorperhoeve.nl.