• Marco van den Hoorn en Harry Frens weten vanaf een oude foto hoe hotel De Zwaan er vroeger uit zag.

    Eric Kroes

De Zwaan wordt in oude glorie hersteld

ELSPEET De blikvanger van Elspeet, het voormalige hotel De Zwaan, is onlangs verkocht en de nieuwe eigenaar gaat het in oude glorie herstellen.

Eric Kroes

Talloze jaren bracht Henk van Nifterik uit Elspeet zijn meubelzaak onder dak in het voormalige hotel De Zwaan in het dorpscentrum van Elspeet. Onlangs kon Nifterik zijn zaak verkopen en door adequaat handelen van zowel de verkoper als de koper gaat Henk Nifterik met zijn merknaam By-Henk aan de Staverdenseweg 27 in Elspeet in kleinere opzet verder. Zijn klantenkring kan hier terecht voor alle zaken die ze gewend waren bij Van Nifterik te kopen.

GOED DOEL In de vier weekenden van april worden alle nog resterende meubelen die nog in het pand aanwezig zijn verkocht met grote kortingen. De verkoop van de meubelen en woonaccessoires wordt door Dirk van Renselaar uit Nunspeet gedaan. Deze ervaren meubelkenner en eigenaar van Meubel Outlet Nunspeet wist de hand te leggen op de gehele inventaris en is een bekende in de wereld van partijhandel.

Van Renselaar is heel enthousiast over de verkoopdagen: ,,We beginnen met 50 procent korting en dat loopt elk weekend op met als klap op de vuurpijl het weekend van Koningsdag; dan gaat alles tegen elk aannemelijk bod weg!"

DORCAS Van Renselaar is niet alleen enthousiast omdat hij de verkoop doet, maar ook omdat de opbrengst van alle meubelen gekoppeld is aan een goed doel dat hij een warm hart toedraagt. Dat goede doel is Dorcas. Een organisatie die hulp biedt over de gehele wereld, vooral waar de nood het grootst is. Van Renselaar: ,,Dorcas heeft geweldige vrijwilligers over de gehele wereld, kijk maar eens op www.dorcas.nl of op www.dorcaswinkelelburg.nl."

NIEUWE EIGENAAR Harry Frens van de NOM, Nunspeetse Onroerend Goed Maatschappij, was gelijk geïnteresseerd in Hotel De Zwaan. Frens, inmiddels eigenaar van het gebouw, staat bekend als een ondernemer die in staat is om gebouwen in oude luister te herstellen. Dit heeft hij al bewezen met het renoveren van het oude gemeentehuis in Nunspeet, de Willem de Zwijgerkazerne in Wezep en tal van andere projecten in en om Nunspeet.

ZOALS VROEGER Frens kon nog niet aangeven of het gebouw weer een hotel wordt, maar hij hoopt wel op een plaatselijke invulling die recht doet aan de uitstraling van het voormalige hotel. ,,Het is de bedoeling dat zeker de buitenkant van het oude gedeelte helemaal wordt gerenoveerd zoals het vroeger was. Voor het nieuwe gedeelte zijn er al ideeën die door de gemeente gedragen worden, voor het oude gedeelte sta ik open voor leuke suggesties.''

,,Iedereen die een idee heeft of plaatjes van vervlogen tijden heeft en deze met mij wil delen kan dit sturen naar: info@harryfrens.com", aldus Frens.