• PR

Dichter en theatermaker Ellen Deckwitz op gedichtenavond Veluvine

NUSPEET/REGIO De traditionele gedichtenavond, waarmee Nunspeet meedoet aan de start van de Landelijke Poëzieweek (www.poezieweek.com), wordt op donderdag 31 januari verzorgd door dichter, columnist en theatermaker Ellen Deckwitz. Van haar hand verschenen meerdere bundels en de bestseller Olijven moet je leren lezen, een eerste hulp bij het snappen van poëzie.

Ellen Deckwitz (1982) won onder meer de C. Buddingh-prijs voor het beste poëziedebuut van 2011-2012 met 'De steen vreest mij'. Ook behaalde ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Ze trad als dichter op in zowel binnen- als buitenland: van Portugal tot Oman, van Schotland tot Mongolië. Ook op Lowlands, de Nacht van de Poëzie en bij De Wereld Draait Door is ze regelmatig te gast. Daarnaast is ze columnist voor NRC Next en De Morgen. Deckwitz behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen een Research Master in de Literatuur- en Cultuurwetenschap.

PROGRAMMA Voor de pauze zal Ellen Deckwitz vertellen over poëzie. Niet alleen over eigen werk, maar ook over de meest gestelde vragen over gedichten: waarom rijmt het niet, waarom snap ik het niet, en ga zo maar door. Hoe je nou eigenlijk een gedicht schrijft. Zij is ook de auteur van 'Zo word je een geweldige dichter', een gids met inzichten en instrumenten voor de beginnende en de gevorderde dichter. Na de pauze draagt ze gedichten voor van haarzelf en van dichters die ze bewondert.

Daartussenin zal er een Open Podium zijn. Het thema dit keer is 'Vrijheid', het thema van de Nationale Poëzieweek 2019. Wie eigen werk wil voordragen, meldt zich uiterlijk 25 januari a.s. aan via info@muurgedichten-nunspeet.nl Zonder aanmelding vooraf, is deelname niet mogelijk.

De bijeenkomst (20.00 uur - ca 22 uur) vindt plaats in de intieme Nestlé-zaal waar het aantal zitplaatsen beperkt is. Belangstellenden moeten daarom niet te lang wachten met het bestellen van een kaartje. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Veluvine www.veluvinenunspeet.nl/gedichtendag en kosten 12,50 inclusief een drankje in de pauze. Houders van een bibliotheekpas betalen 10 euro. Voor jongeren < 18 jaar is de prijs 7,50.