• Voorlichting bij de demokar met diverse korven op de bijenmarkt in Uddel.

    Henk Kok

Dit is er de komende week te doen in de omgeving

VELUWE Nieuwsblad De Band plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

10 juli 2019

Nunspeet

[Urk zingt in Nunspeet
[20:00 Driestweg 4
In de Driestwegkerk aan de Driestweg 4 vindt een koor- en samenzangavond plaats. Medewerking wordt verleend door het Urker Mannenkwartet, Clara de Vries, sopraan en Jan Willem Docter, orgel. De algehele leiding is in handen van dirigent Gerwin van der Plaats en Jan Willem 't Hart verzorgt de verbindende teksten. Het Urker Mannenkwartet werd in 2010 opgericht als gelegenheidszanggroep bij een cd-opname. Sindsdien geniet het kwartet grote populariteit in binnen- en buitenland. Zangcoach Clara de Vries weet als geen ander het kwartet aan te vullen met haar sopraanstem. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.

Putten

[Openingsconcert serie zomerconcerten
[20:00 Kerkplein 11
In de Oude Kerk in Putten vindt op woensdag 10 juli het openingsconcert van de Zomerserie orgelconcerten 2019 plaats. Martin Mans zal spelen op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. De toegang is gratis, er is wel een collecte bij de uitgang.

12 juli 2019

Staverden

[Bijzondere planten op landgoed Staverden
[14:00 Staverdenseweg 287
De boswachter organiseert op vrijdag 12 juli een bijzondere excursie naar het Verbrande Bos van landgoed Staverden en de Leemputten van de gemeente Ermelo. Deze wandeling is een unieke tocht door een gebied waar normaal gesproken niemand mag komen. De wandeling gaat om 14.00 uur van start op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden. De wandeling duurt circa 3 uur. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten

13 juli 2019

Uddel

[Bijenmarkt Uddel
[8:00 Garderenseweg 33
Bijenvereniging De Vierkante Korf organiseert zaterdag 13 juli weer haar jaarlijkse bijen- en honingmarkt. Dit jaar voor de 37e keer. In de sfeer van de oude (Veluwse) tradities worden hier de volken verhandeld. Het loven en bieden speelt zich af zoals dat hier al gebeurde in lang vervlogen tijden.
Naast die handel in bijenvolken en bijenproducten vinden er nog verschillende evenementen plaats. Verder is er een uitgebreide mogelijkheid om kennis te nemen van het belang van bijen. Het belang van de bijen, als bestuivers bij uitstek, zorgen voor de bestuiving van ongeveer driekwart van de land- en tuinbouwgewassen en van ongeveer vijftien procent van de wilde planten. Er zullen verschillende demonstraties van oude ambachten te zien zijn.

Elspeet

[Klein Duimpje concert voor de allerjongste
[14:00 Apeldoornseweg 185
Klein Duimpje geeft op donderdag 13 juli om 14.00 uur een concert voor de allerjongsten in Mennorode. Dit vrolijke concert voor baby's en peuters wordt georganiseerd door de Stichting Muziek op Schoot en is gratis toegankelijk. Grotere broers/zussen zijn ook welkom. Opgeven is niet nodig, toegang is gratis. Meer info is op te vragen per e-mail: info@muziekmethetjongekind.nl

15 juli 2019

Elspeet

[Excursie naar Aortjeshuus
[19:00
Stichting Behoud Dierenwereld Veluwe organiseert maandagavond 15 juli een gratis excursie. Eén van de vaste gidsen, dhr. Van Heiningen, neemt deelnemers mee naar het Aortjeshuus: het goed bewaarde daglonershuisje van Aortje (1888-1974) en haar gezin, ver van de bewoonde wereld. Onderweg komt de groep wandelaars langs plekken waar geregeld wild te zien is.
Tip: trek goede schoenen aan, draag geen parfum of felle kleding en neem een verrekijker mee. Tijd en startlocatie: 19.00 uur in Elspeet. De exacte locatie krijgen deelnemers te horen als ze zich opgeven via: excursies@sbdv.nl

16 juli

Putten

[Huifkartocht Kiekje in de Bedstee
[13:30 Kiefveldersteeg 11
'Kiekje in de bedstee' is een huifkartocht met aansluitend bezoek aan de Mariahoeve. Deelnemers aan deze activiteit maken eerst een rit van ongeveer een uur met de huifkar, daarna krijgen ze een rondleiding door de museumboerderij. De huifkartocht start bij Museumboerderij De Mariahoeve. Reserveren gewenst via VVV Ermelo. De tocht gaat alleen door bij minimaal tien personen. De kosten bedragen 10,95 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor kinderen.

17 juli 2019

Staverden

[Kinderavondwandeling op landgoed Staverden
[19:00 Staverdenseweg 287
De boswachters van Geldersch Landschape & Kasteelen organiseren op woensdag 17 juli een speciale avondwandeling voor (groot)ouders met jonge kinderen op landgoed Staverden. 's Avonds is het bos anders. Het wordt koeler en stiller. Maar sommige dieren komen dan juist tevoorschijn. Start: 19.00 uur bij Bezoekerscentrum Staverden, Staverdenseweg 298, 3852 NV Staverden. n. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Barend Buysing Damsté, tel. 0341-561316 of Jan Velema, tel. 06-10671723.

21 juli 2019

Staverden

[Midzomerwandeling op landgoed Staverden
[14:00 Staverdenseweg 287
Om de koelte van het bos op te zoeken nemen de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen deelnemers mee op zondag 21 juli tijdens een midzomerwandeling op landgoed Staverden. In het bos is het 's zomers koeler dan op de heide of in de stad. De bomen filteren het zonlicht, maar het groene blad is zelf ook verkoelend en produceert zuivere lucht.
Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p.