• Wijnand Kooijmans

Dure aankopen gemeente Nunspeet

NUNSPEET Door de gemeente is het pand van supermarkt Emté aangekocht. Dit voor een bedrag van 2.950.000 euro. 

Wijnand Kooijmans

De supermarkt sluit per 1 juni als gevolg van de eerdere overname door de Jumbo. Dit concern bezit in Nunspeet een supermarkt naast de Emté. Voor de gemeente gaat het om een strategische aankoop in verband met de plannen voor de aanleg van twee tunnels om de bestaande overweg in de Elspeterweg op te heffen. Al eerder werd door de gemeente met dit doel voormalig pannenkoekenrestaurant De Stroopstok aangekocht. Een deel van dit perceel wordt nu weer verkocht voor een bedrag van 150.000 euro.

Nunspeet heeft tevens besloten tot aankoop van de voormalige Emté-locatie aan de Apeldoornseweg en enkele percelen grond aan de Uddelerweg. Dit voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. De grond is nodig voor realisering van de plannen een bedrijvenstrip aan te leggen in Elspeet. Met dit zelfde doel wordt voor een bedrag van 443.000 euro nog meer grond aangekocht aan de Uddelerweg.

De aankoop en de daarmee gepaard gaande bedragen zijn openbaar gemaakt. De gemeenteraad heeft wel besloten in te stemmen met het besluit van het college van burgemeester en wethouders op de achterliggende stukken met meer informatie over de aankopen een geheimhoudingsplicht op te leggen aan de raadsleden en de college-leden.