• Bram van de Biezen

Eerste CPO-project Molenbeek afgerond

NUNSPEET  Met de overhandiging van de sleutel aan de bewoners van de 28ste woning is woensdagmiddag het eerste Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-project (CPO) in Molenbeek afgerond. Wat in 2015 begon met enkele belangstellenden is uitgegroeid tot een CPO-straat met 28 woningen. Op woensdag 13 juni om 16.00 uur was de feestelijke 28ste en laatste sleuteloverhandiging, op de CPO-straat (De Munnik) in plan Molenbeek. 

De groep CPO'ers heeft het plan zelf ontwikkeld. Men heeft in 2015 een vereniging opgericht en heeft zelf de architect en aannemer uitgekozen. De bewoners hebben individueel hun eigen wensen kunnen vormgeven in de woning. Alle 28 woningen zijn dan ook verschillend. Wethouder Jaap Groothuis juicht deze aanpak toe: ,,Als groep kun je in eigen beheer goedkoper bouwen, je kent je buren al vanaf het begin en bent vanaf het begin
betrokken bij je eigen buurt". Daarom was de wethouder ook aanwezig bij de afronding van dit CPO-project.


De woningen zijn ontworpen door Van Bokhorst Architecten uit Nijkerk. Prins Bouw uit 't Harde heeft de woningen gebouwd. Het is een mix van vrijstaande woningen, tweekappers en driekappers, deels in klassieke stijl en deels in de jaren 30-stijl. De bewoners zijn unaniem enthousiast en zeer tevreden over het resultaat.