• Afbeelding ter illustratie.

    ANP Foto

Eigen parkeerplaats voor eigenaresse winkel

ELSPEET De eigenaresse van een winkel aan de Vierhouterweg mag een parkeerplaats voor haar auto aanleggen voor haar zaak. Dit binnen de blauwe zone van de Brink.

Wijnand Kooijmans

De vrouw heeft aangegeven dat een parkeerplaats voor haar winkel voor haar van belang is in verband met de bevoorrading. Voor haar buurman is eerder een parkeerplaats gerealiseerd omdat hij binnen de blauwe zone woonachtig is en geen gelegenheid heeft op eigen terrein te parkeren.

De aanvraagster heeft geen personeel in dienst en bevoorraad haar winkel vrijwel dagelijks. Uit praktische reden vindt zij het ongewenst haar auto elders te moeten parkeren. Het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders stemt in met het verzoek. Mede omdat geen precedentwerking wordt gevreesd. De overige ondernemers in het gebied beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein.

De blauwe zone is destijds ingesteld op verzoek van een omwonende om parkeeroverlast voor zijn deur te voorkomen. Het college vindt dat de aanleg van de parkeerplaats geen negatieve uitstraling heeft op het gebied en wellicht bijdraagt aan lagere snelheden op de Vierhouterweg. De vrouw moet de aanleg van de parkeerplaats wel zelf betalen.