• Barry Wensink/BDUmedia

Einde Challenge steeds dichterbij

UDDEL De groep deelnemers aan de Diabetes Challenge Uddel/Elspeet is goed bezig. Persoonlijk worden er flinke afstanden gelopen wat weer goed is voor de conditie waardoor de kans op diabetes verkleint. Zaterdag de 26e is de landelijke afsluiting. Dan zal de groep deelnemen aan de route die in Ermelo is uitgezet, samen met de andere deelnemers uit de Noordwest Veluwe en Zeewolde. Om 9.30 uur wordt er bij Salem verzameld en om 10.00 uur start de wandeling voor de 8 km. Maar om 8.30 uur start al een groep die meer meters wil lopen en sluit om 10 uur aan bij de overige wandelaars. De groep uit Uddel/Elspeet is daar uiteraard bij, want men is stuk voor stuk erg enthousiast geworden over deze Challenge. Ze draaien hun hand niet meer om voor een extra rondje. Esther Leewis: ,,Het grootste deel van de mensen is heel veel gaan lopen en heeft al besloten na deze Challenge-week zelf te blijven lopen en aan elkaar gekoppeld te blijven op de computer om gemotiveerd te blijven." Want dat is natuurlijk wel belangrijk: motivatie om door te gaan. Door de activiteiten digitaal bij te houden is goed te zien hoe je eigen resultaten zijn, maar ook die van een ander. En dat kan weer aanzetten tot het lopen van wat meer kilometers.

In de komende week wordt elke avond een route gewandeld. In de omgeving van Uddel zal dat op woensdag 23 september zijn. Dan starten alle deelnemende groepen om 19.00 uur bij Het Blanke Schot. Op maandag in Putten, dinsdag in Ermelo, woensdag dus in Uddel, donderdag in Harderwijk en vrijdag in Zeewolde.

Zorggroep Medicamus en Paramedische Zorggroep FleGel nodigen iedereen van harte uit om de deelnemers aan de Diabetes Challenge Noordwest Veluwe en Zeewolde op de afsluitende zaterdag feestelijk binnen te halen, dat zal rond 12.00 uur zijn bij Salem.