• De Heidepas is een initiatief van aantal winkeliers uit Elspeet.

    SSGN

Elspeet introduceert Heidepas voor kortingen

ELSPEET Winkelen in Elspeet wordt nog aantrekkelijker met de introductie van 'de Heidepas'. Bij iedere aankoop ontvangt de eigenaar korting, deze korting wordt omgezet in punten op de pas, die vervolgens weer verzilverd kunnen worden bij één van de deelnemende winkeliers.

Hanneke Bloemendaal

 

Omringd door uitgestrekte bossen en prachtige heidevelden ligt het sfeervolle Veluwse dorp Elspeet. Inwoners en bezoekers kunnen vanaf 1 juli gebruiken maken van de 'Heidepas', een initiatief van een aantal winkeliers. Namens deze winkeliers vertelt Johan Schreuder van Optiekhuys Elspeet: ,,Ons doel is om met de Heidepas winkelen in Elspeet nog aantrekkelijker maken dan voorheen. Uiteraard mogen ook bezoekers en toeristen gebruik maken van de pas, want dat levert ook hen mooie voordelen op."

De initiatiefnemers vonden met het idee van een klantenpas weerklank bij andere winkeliers uit het dorp, waarna de Heidepas werd ondergebracht in een stichting. Schreuder vervolgt: ,,Wij zijn erg blij dat notaris Jan Stelwagen uit Elspeet ons heeft gesponsord bij de oprichting van de Stichting Heidepas en met de Regiobank als sponsor van de Heidepas zelf." 

 

INTRODUCTIE Op zaterdag 1 juli wordt de Heidepas officieel geïntroduceerd. De introductie valt samen met het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest dat georganiseerd door de Stichting Schaapskudde Gemeente Nunspeet (SSGN) en Ondernemend Elspeet. Om 10.00 uur krijgt wethouder Van der Maas het eerste exemplaar van de Heidepas uitgereikt op de Brink. Vervolgens zijn de passen verkrijgbaar bij vijf kramen, die te vinden zijn bij Plus Van der Horst, Van den Hardenberg, Drogisterij De Brink, Restaurant 't Edelhert en het Schaapsscheerdersfeest. ,,De Heidepas kost eenmalig 2,50 euro en bij aanschaf van de pas worden er gratis 100 punten bij geschreven", legt Schreuder uit. ,,Op de eerste duizend passen staan zelfs 150 punten! Profiteer dus van extra voordeel op zaterdag 1 juli en vul snel het inschrijfformulier in."

 

SPAARSYSTEEM De Heidepas is een fijn spaarsysteem en te gebruiken bij de volgende deelnemende winkeliers: Drogisterij de Brink, Restaurant 't Edelhert, Van den Hardenberg, Bakker Piet, PLUS van der Horst, Installatiebedrijf Spelt BV, Vlijm Auto's en Fietsen, Slagerij de Weerd, Optiekhuys Elspeet en Verhoef Mechanisatie. ,,Het voordeel voor de klant is dat er niet meer gewerkt wordt met verschillende spaarsystemen, maar dat er gespaard kan worden met één pas. Dit zorgt weer voor een snellere opbouw van punten."

De Heidepas is persoonsgebonden en biedt de bezitter ervan veel voordeel. Bij iedere aankoop worden punten gespaard; de gespaarde punten zijn bij een volgende aankoop te verzilveren bij bovengenoemde winkeliers. Wie niet in de gelegenheid is om op zaterdag 1 juli de Heidepas aan te schaffen, kan altijd later terecht bij een van de deelnemende winkeliers. ,,Wij zijn blij met de fijne onderlinge samenwerking en we hopen de lijst met deelnemende winkeliers snel uit te kunnen breiden."