• Dirigent Van Heerde dirigeert het Mannenkoor en de Fanfare.

    Geurtje van den Hoek

Fanfare Juliana begeleidt mannenkoor

UDDEL De fanfare van Juliana reisde zaterdag af naar Klarenbeek waar het Muziekfeest 2017 werd gehouden. De Apeldoornse Muziek Federatie en de Apeldoornse Koren Federatie presenteerde gedurende de middag en avond een vol programma.

Geurtje van den Hoek

 

Zeven koren traden op, hierbij begeleid door zeven muziekgezelschappen. Zo was bijvoorbeeld het Gelders Politie Mannenkoor gekoppeld aan City of Apeldoorn Pipes and Drums, hetgeen een indrukwekkend optreden opleverde.

Maar het laatste optreden 's avonds was ook van grote klasse. Fanfare Juliana begeleidde het Mannenkoor Bel Canto en dat ging uitstekend. De samenwerking verliep zeer goed dankzij de goede voorbereiding. Twee avonden kwam het mannenkoor naar Uddel om te oefenen met de fanfare. Dirigent Bert Nypels (sinds 1971) dirigeerde de fanfare en dirigent Dethmer Jan van Heerde dirigeerde met hetzelfde gemak het koor. Beide avonden verliepen heel goed en in een ontspannen sfeer. Er was veel vertrouwen in de samenwerking.

Dat dat vertrouwen gegrond was bleek wel meteen uit het eerste gezamenlijk optreden met het nummer 'Hallelujah'. Groot applaus viel hen ten deel. Ook de nummers Ghospel Rhapsody en het laatste nummer 'Die Tolkühner Männer…' vielen bij het publiek goed in de smaak. De wederzijdse dirigenten konden prima overweg met koor en fanfare. Beiden waren na afloop dan ook zeer tevreden over het optreden op dit festival.

Juliana en Bel Canto traden ook afzonderlijk op en ook dat was een feest om naar te luisteren. De afsluiting werd door de fanfare gespeeld, de mars van de 41e Brigade klonk opgewekt door de sporthal.