• Marit Hop

Fet Vout Feessie in dorpshuis De Koepel

GARDEREN Na een geslaagd Oktoberfest, georganiseerd door de stichting Vrienden van Garderen, is het nu tijd voor een heel andere insteek: Namelijk een Foute Party. Een feest georganiseerd door en voor Garderenen zodat er weer eens wat te doen is in het dorp. De organisatie is enthousiast en wil voor zo lang als het nog kan gebruik maken van dorpshuis De Koepel als feestlocatie.

Marit Hop

Stichting Vrienden van Garderen is opgericht om voor de inwoners van Garderen meer te kunnen betekenen. ,,We vinden het zelf erg leuk om te doen, het is fijn om iets te betekenen voor Garderen en omgeving. We organiseren nu twee activiteiten in het jaar en dat loopt prima. Het gaat goed samen met de andere verenigingen die het dorp kent", laat Hetty Bronkhorst, medeorganisator weten.

De organisatie bestaande uit Miranda Krol, Willie Mulderij, Teun Bouw, Hetty Bronkhorst en John Heimgartner kreeg positieve reacties op de vorige georganiseerde activiteiten. ,,Daarom leek het ons leuk om dit jaar rond dezelfde tijd weer een feest te organiseren met een ander thema. Vorig jaar was het een succes, bijna iedereen vindt het erg leuk dat we dit doen", aldus Bronkhorst.

 

FOUT Het thema dit jaar is fout, met de naam Fet Vout Feessie moet het dan ook lekker fout zijn. ,,Bij een foute party mag alles, muziek uit allerlei jaren komt voorbij en het leukste is als iedereen verkleed komt. Dat is niet heel moeilijk omdat een verkeerde kleurencombinatie ook al fout kan zijn."

Het leuke aan een feest in een klein dorp is dat jong en oud samen feesten. ,,Het is al eens voorkomen dat er drie generaties op hetzelfde feest verschenen, dat is heel leuk om te zien. Dit jaar is die kans nog groter omdat we de leeftijd van 18 naar 16 hebben verlaagd", aldus Bronkhorst.

 

DISCJOCKEY ID-DJ Entertainment met als discjockey Bob van Zandbergen zal aanwezig zijn om de avond van muziek te voorzien. ,,ook is er een artiest geregeld, hij zal twee optredens verzorgen onder de naam Haagse Sjaakie, zo houden we de sfeer er wel in." Het regelen van een feest kost veel tijd. ,,Je moet echt veel dingen doen voordat je een feest kunt organiseren. Zo vergaderen we veel, regelen we vergunningen zijn we bezig met de kaartverkoop en flyers en na het feest moet er ook nog worden schoongemaakt." Gelukkig heeft elk lid uit het team andere kwaliteiten en connecties en kan iedereen wat doen.

 

Zolang dorpshuis De Koepel nog bestaat wil stichting Vrienden van Garderen graag activiteiten voor het dorp blijven organiseren. ,,Als het nieuwe dorpshuis in gebruikt zal worden genomen en De Koepel verdwijnt lijkt het me een leuk idee om vlak voordat het dichtgaat een 'Goodbye Koepel Party' te houden." Voor nu is het belangrijk dat de laatste kaarten nog verkocht worden en dat iedereen vrijdag 3 november rond 20.00 uur binnen is.

De laatste kaarten zijn bij Hetty Bronkhorst te koop via vriendenvangarderen@gmail.com. ,,Kom allemaal gezellig en lekker fout langs, we gaan er een leuke avond van maken", besluit Bronkhorst. Het moge duidelijk zijn; de organisatie heeft er zin in.