• Kor van den Hardenberg is druk bezig met het voorbereiden van zijn actie op de Zomermarkt.

    Geurtje van den Hoek

Fiets met Kor tegen kanker 

UDDEL Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met aandacht vragen voor je actie en zeker als het om geld gaat. Kor van den Hardenberg gaat op 25 juli op de Zomermarkt in Uddel en waarschijnlijk ook op 2 augustus in Elspeet aandacht vragen voor zijn deelname aan de tocht op de Alpe d'Huez in 2018.

Geurtje van den Hoek-Vermeer

 

Enthousiast begint Van den Hardenberg te vertellen. Het is al jaren zijn wens om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Sportief als hij is als schaatser en wielrenner van grote tochten, raakte hij geïnteresseerd in de beklimming van de Alpe d'Huez waarbij geld wordt ingezameld voor het K.W.F. (Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding). Als hij vijftig zou worden moest het gaan gebeuren maar door allerlei omstandigheden ging het voor Van den Hardenberg niet door. ,,Toen dacht ik: dan maar als mijn racefiets 25 jaar wordt, maar ook toen lukte het niet om mee te doen."

 

IN ACTIE Inmiddels is de fiets een paar jaar ouder, en Van den Hardenberg ook. Hij hoopt volgend jaar 55 te zijn en nu zijn de plannen om mee te doen dan toch echt concreet, nu moet het echt gaan lukken. Hij is bezig zijn actie voor te bereiden voor de zomermarkt. En dat wordt niet zomaar een actie. In zijn legertent komen enkele fietsen op een thuistrainer te staan. Jongelui van 12 tot circa 16 jaar kunnen op deze manier sponsoren voor drie euro en volwassenen voor vijf euro. Ze fietsen dan met een beeldscherm zodat ze precies de route zien.

En het spannendst is natuurlijk de laatste kilometer zoals de deelnemers aan de Amstel Goldrace in 2010 de Cauberg in Valkenburg bedwongen. Een pittige rit die een leuke uitdaging is voor iedereen die Van den Hardenberg wil steunen in zijn actie. En voor de beste deelnemers zijn er ook nog leuke prijsjes te winnen.

 

VISITEKAARTJE Maar dat is niet alles. Op een groot bord prikt Van den Hardenberg de visitekaartjes van ondernemers en particulieren die hem voor minimaal vijftien euro sponseren. Maar uiteraard mag iedereen geld in de melkbus doen die klaarstaat. De Uddelnaar kent vanuit zijn werk en hobby's heel veel mensen dus hij gaat zeker proberen om iedereen enthousiast voor zijn actie te maken. ,,Al het geld dat binnenkomt, is voor de actie. Bij de organisatie is (na negatieve ervaringen) bedongen dat er een 'anti-strijkstok-beleid' gehanteerd wordt, dus elke cent is daardwerkelijk voor de strijd tegen kanker. En dat spreekt mij aan, het gaat niet om de poppetjes maar om de actie. En ik wil daar graag aan bijdragen door volgend jaar mee te doen in Frankrijk. De PV van mijn werkgever Spelt sponsort mijn inschrijving. Dat is mooi toch?"

Vanaf 1 oktober kan ook gedoneerd worden via www.opgevenisgeenoptie.nl/actiepagina en dan zoeken op Kor van den Hardenberg. Het geld wat nu binnenkomt wordt door Van den Hardenberg gestort op de speciale rekening bij de Regiobank: NL39RBRB 8814273804. Van de deelnemers aan de Alpe d'HuZes wordt verwacht dat ze proberen 2500 euro binnen te halen. Van den Hardenberg heeft al een aantal visitekaartjes met donatie binnen, aan hem zal het zeker niet liggen. Hij is reuze enthousiast. Nu al, bij alles wat hij in zijn hoofd heeft en perfect in actie zet. Voor meer informatie is hij te bereiken op 06-2530 4109 of via korvandenhardenberg@gmail.com.