• De borden zijn niet al te best meer en er is zelfs met een stift informatie bijgeschreven.

    Wijnand Kooijmans

Fietsknooppuntennetwerk Veluwe op de schop

VELUWE Het fietsknooppuntennetwerk Veluwe wordt aangepast. In de maanden februari, maart en april zullen over de hele Veluwe wijzigingen plaatsvinden. De aanpassingen zijn nodig omdat na tien jaar het knooppuntennetwerk verouderd is. Bij de start van het recreatieseizoen in mei beschikt de Veluwe weer over een modern en goed bewegwijzerd fietsnetwerk. De twintig gemeenten op de Veluwe en de provincie Gelderland investeren hiervoor samen 750.000 euro.

Met het fietsknooppuntennetwerk kunnen gebruikers zelf een eigen route samenstellen en onderweg de genummerde knooppunten volgen. Het gemak van het knooppuntensysteem wordt door toeristen en inwoners hoog gewaardeerd, en daarmee zijn de fietsknooppunten een belangrijke recreatieve voorziening. De investering van de gemeenten en provincie past in de ambitie om de Veluwe weer de belangrijkste binnenlandse vakantieregio te maken.

In de voorlopige planning van de aannemer wordt rekening gehouden met een gefaseerde uitvoering: Fase 2 wordt uitgevoerd van 27 februari tot 10 maart in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Meer informatie over de wijzigingen en de voortgang is te vinden op de website www.routesopdeveluwe.nl.

De totale lengte van het fietsknooppuntennetwerk stijgt van 1700 naar 2050 kilometer. De uitbreiding vindt onder meer plaats omdat in de afgelopen jaren nieuwe fietspaden zijn aangelegd, en ook worden leuke bestemmingen nu beter opgenomen in de routes. In een aantal situaties worden echter ook routes opgeheven, bijvoorbeeld vanwege de verkeersveiligheid. Op de 575 knooppunten wordt een informatiepaneel met kaart en informatie geplaatst.