• Wouter van Dijk

Garderen aan de slag met nieuw dorpsplan

GARDEREN Plaatselijk Belang Garderen gaat de komende maand van start met een nieuwe dorps- en omgevingsvisie, ook wel dorpsplan genoemd. Op maandag 18 maart vormt een openbare bijeenkomst in woonzorgcentrum de Dr. Kruimelstaete de aftrap. ,,We hopen op zo veel mogelijk bezoekers uit het dorp, jong en oud'', zegt voorzitter Ton van Krevel van Plaatselijk Belang. ,,Wat we uiteindelijk willen, is een goed toekomstplan voor het hele dorp, voor de komende twintig jaar.'' Het plan moet eind dit jaar af zijn, is de planning.

Garderen denkt al langere tijd na over een nieuw plan. Dat komt nu in een stroomversnelling, met de aanstelling van een gemeentelijke gebiedsregisseur, een ambtenaar die als contactpersoon tussen het dorp en de gemeente Barneveld gaat optreden.

Maandag 18 maart vindt voor dit plan, na de jaarvergadering van de belangenvereniging, de startbijeenkomst plaats. ,,We leggen uit hoe we te werk willen gaan om dit plan op te stellen, maar het is ook al een moment voor inwoners om suggesties, ideeën en onderwerpen aan te dragen.'' Zaken die sowieso aandacht zullen krijgen in het toekomstplan, zijn woningbouw voor verschillende doelgroepen, verkeersveiligheid, bedrijfsleven, recreatie en voorzieningen. PB wil vooral een goede visie met daarbij een concreet actieplan.,,Zodat het plan ook daadwerkelijk ergens toe leidt.''

De bijeenkomst over het dorpsplan start om 21.00 uur.