• Koor en orkest onder leiding van Rienus Oude Kempers.

    Geurtje van den Hoek
  • Riekje Koetsier, maar liefst 40 jaar lid.

    Geurtje van den Hoek

Genieten geblazen op Jubileumconcert Juliana

UDDEL Het 85-jarig bestaan van de Uddelse Muziekvereniging Juliana gaat dit jaar niet ongemerkt voorbij. Zaterdag 14 april was er het Jubileumconcert waarvoor het Luchtmacht Mannenkoor was uitgenodigd. Zij zongen a capella, maar ook enkele nummers met de muzikale begeleiding van het orkest.

Geurtje van den Hoek

Een enthousiaste Jubileumcommissie heeft een mooi programma gemaakt en diverse activiteiten over 2018 verspreid. De Play In is geweest, en zaterdag vond het Voorjaarsconcert plaats waar ruim 300 gasten met volle teugen van genoten. Vice-voorzitter Britt Smorenburg nam de honneurs waar voor voorzitter Hop.

Het concert begon meteen met de stevige mars Arnhem, gevolgd door het 'lijflied' van het koor, het Soesterberglied en Find the cost of freedom. Dirigent Rienus Oude Kempers hanteerde de dirigeerstok.

KIPPENVEL De muzikanten verlieten het podium en stelden zich rondom het publiek op, door de hele zaal heen, de bassen en het slagwerk bleven op het podium. De muzikanten werden door dirigent Dethmer Jan van Heerde met grote gebaren gedirigeerd vanuit het middenpad in de zaal. Het nummer Deep Harmony werd op deze 'stereo'-manier bij de mensen gebracht wat menigeen kippenvel bezorgde.

Ook 'Queen of the Dolomites' werd zeer gewaardeerd door het publiek, een prachtig werk van Jacob de Haan dat mooi werd uitgevoerd door Juliana. Het was verder vooral populaire muziek die avond, zoals The Sound of Music, Abba Gold en een Sting-medley.

Ook het koor had bekende liederen als When the Saints, This land is your land, When I'm sixty-four, en Vierentwintig rozen. Het Hallelujah klonk goed toen koor en orkest dit samen lieten horen, net als het afsluitende nummer Seventy-six Trombones wat resulteerde in een staande ovatie voor het prachtige concert.

Na de pauze was het orkest flink gegroeid. De leerlingen hadden zich geplaatst tussen de orkestleden om met z'n allen Heavy Metal en JU2018 te spelen. Een groot succes. Als leerlingen op les komen, spelen ze al snel mee in het Studieorkest, een uitstekende oefening zo bleek.

HULDIGING De ladyspeaker werd ruw onderbroken door een binnenstormende postbode op zijn fiets. Er werd met grote haast een pakketje afgeleverd en Riekje Koetsier-Mulder moest daarvoor tekenen. In het pakketje zaten de oorkonde en versierselen die hoorden bij de hulding van haar 40-jarig lidmaatschap. De bekende postbesteller in Uddel werd door de vice-voorzitter toegesproken. Riekje is slagwerker en heeft door de jaren heen heel wat slagwerkers binnen de vereniging opgeleid. Met veel plezier slaat ze haar partijen bij het orkest en hoopt dit nog lang te kunnen doen. Zij is met haar trouw een voorbeeld van de vereniging.