• Het 'instappen' van de rolstoelers vraagt altijid speciale aandacht van iedereen.

    Geurtje van den Hoek

Geweldige dag in de truck

UDDEL De 21e editie van het Truckfestijn voor Gehandicapten was een groot succes. Een lang lint van bijna honderd glanzende trucks van bedrijven uit de nabije omgeving trok door de omgeving. Eenzelfde aantal gehandicapte bijrijders werd met succes in het zonnetje gezet. 

Geurtje van den Hoek

 

Soms is het even zoeken om de juiste match van chauffeur en bijrijder te vinden. Maar de dames van de organisatie hebben alles 'op de rit', het is dan ook niet de eerste keer. In 1996 besloten Bart van den Broek en Hans Mouw dit evenement in Uddel te organiseren. De directie van H. Bronkhorst Transport en Veevoederbedrijf Alpuro stelden direct hun bedrijfshal en parkeerplaats open om de hele logistieke organisatie goed te laten verlopen. Tot op de dag van vandaag is dit de thuisbasis.

 

PLEZIER Naarmate je zelf ouder wordt zie je steeds meer jonge chauffeurs komen. Maar zonder uitzondering offeren ook zij hun vrije zaterdag op en zonder uitzondering genieten ze zelf ook met volle teugen. Een aantal trucks was versierd met een prachtig bloemstuk of ballonnen. Zelfs een grote strik met 20 kwam voorbij. Hulde aan de chauffeurs en hun werkgevers voor hun betrokkenheid.

Dit jaar reed er voor het eerst een auto mee van het Rode Kruis. Deze hulpverleners hebben veel ervaring met evenementen maar ze keken toch op van de strakke organisatie.

Ook vanuit 'de politie' was er een compliment voor de uitstekende organisatie. Een team uit Apeldoorn met natuurlijk de eigen wijkagente Esther Groeneveld en een collega van het team van Nunspeet zorgden voor de veiligheid.

,,De rit gaat voor een groot deel door onze gemeente en ik ben al heel wat keren meegeweest. Ik kom speciaal terug voor deze dag, ik wil het echt niet missen," zegt de Nunspeter collega terwijl hij zijn collegae van een goed gevuld lunchpakketje voorziet. Met hun motoren en auto's zorgen zij voor een vrije doorgang en de vele verkeersregelaars helpen hen daarbij. Zo hebben de overige weggebruikers de minste overlast en willen ze misschien wel even zwaaien naar hun medemensen.

Er zijn trouwens nog enkele verkeersregelaars (vrijwillig) nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij W.P. van den Hoek, tel. 06-2186 1597.

 

FIJN De gehandicapten komen uit de omgeving, van Philadelphia was er een grote groep, onder meer uit Uddel en uit Nunspeet van de locaties Halfweg en Stationsstraat. Eén van de begeleidsters verheugt zich er elk jaar weer op. ,,Het is hier altijd allemaal zo goed geregeld en we hebben zo'n fijne dag" zo complimenteert ze de organisatie nog even en vrolijk gaat ze op zoek naar de juiste chauffeur.

 

DANK Na afloop komt iedereen binnen voor wat lekkere warme hapjes en drinken. Ook dat vraagt de nodige organisatie. Het bestuur kan het niet alleen, dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers en de (financiële) steun van een flink aantal bedrijven en middenstanders, kan dit festijn elk jaar georganiseerd worden. Daar is Bart van den Broek dan ook ontzettend blij mee: ,,Bedankt iedereen!"