• Gerda van der Schoor organiseert het golftoernooi

    Golf

Golfende Garderenen opzoek naar deelnemers

GARDEREN Al sinds 2007 bestaat Garderens golf open, een toernooi voor en door Garderenen die elkaar via deze weg beter willen leren kennen. Onder het motto hoe meer zielen hoe meer vreugd is de organisatie opzoek naar mensen die wonen of werken in Garderen, zodat ze op donderdag 31 mei aanstaande ook een balletje mee kunnen slaan. De dag staat al 10 jaar garant voor veel gezelligheid en belooft ook dit jaar opnieuw een succes te worden.

Marit Hop

Het idee om een golftoernooi te organiseren begon in 2007 bij Bob Halsema. Hij kende maar weinig mensen in Garderen en wilde graag meer mensen beter leren kennen. Om aan het golftoernooi mee te kunnen doen moet je wel af en toe gegolfd hebben en eigen spullen hebben. Ook beginnende golfers zijn van harte welkom, want het gaat niet om de winst maar om de gezelligheid. Er zijn twee wisselbekers voor de winnaars van het komende jaar met alle namen erop van de winnaars van voorgaande jaren. Ook is er een prijs voor degene die de bal het verste wegslaat, genaamd The longest drive en een prijs voor degene die in een keer het dichtst bij de pin slaat, genaamd een Neary.

De teller van het deelnemersaantal voor het toernooi staat nu op 22, maar dat mogen er volgens Gerda van der Schoor nog veel meer worden. ,,Er zitten helemaal geen verplichtingen aan, het is eens in het jaar een toernooi van ongeveer vier uur. Dit jaar gaan we als afsluiting met z'n allen barbecueën bij restaurant Ons Lagerhuys, de partners zijn hierbij ook welkom. Omdat het toernooi maar eens in het jaar gehouden wordt blijft het gezellig en is het echt iets om naar uit te kijken, je ziet en spreekt elkaar veel en je leert je dorpsgenoten echt kennen.", aldus Gerda van der Schoor, organisator van het toernooi dit jaar.

ORGANISEREN Elk jaar is het zo dat de winnaars van het afgelopen jaar de volgende editie organiseren. Vorig jaar wonnen Peter van der Schoor en May Mann, maar Gerda van der Schoor neemt de organisatie van haar man over. ,,Organiseren zit echt in mijn bloed. Ik heb een eigen bedrijf opgezet en ik vind dingen regelen ontzettend leuk. Ik geniet ook erg van het op touw zetten van deze dag en de positieve reacties van medespelers en mensen om mij heen, dat doet goed! Ik heb sinds twee jaar een passie voor golf, en vind het samenzijn ontzettend leuk. Het is jammer dat het al tijden dezelfde club mensen betreft, we zijn opzoek naar nieuwe mensen met dezelfde passie."

De dag zal plaats vinden op donderdag 31 mei bij Golf 4-all in Harderwijk. Bij aankomst zal er koffie en thee met iets lekkers klaarstaan voor alle spelers. Ook is er een lunch georganiseerd en rond 18.00 uur het gezamenlijke diner. Er kan tot het laatste moment worden opgegeven bij Gerda van der Schoor via gjmvanderschoor@implacom.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij haar terecht. De deelnemers kijken er naar uit nieuwe mensen te ontvangen zodat ook op deze editie met een positieve blik teruggekeken kan worden.