• Eric Kroes

Gymnastiek goed voor lijf en leden

ELSPEET De vakantie is voorbij het normale leventje begint weer, zo ook voor de gymvereniging ESV. Een goede gezondheid begint bij lekker bewegen, tevens is het een geweldige uitlaatklep na een school/werk dag. Bij ESV Gymnastiek hebben lessen voor elke leeftijd. Elke week zijn de lessen van ESV in de gymzaal aan de Vierhouterweg Elspeet.

Voor de jongste kinderen hebben ze peuter/kleutergym, waarbij ze naast samenspel ook gestimuleerd worden om te bewegen en hun motoriek te ontwikkelen. Johanna Blaauw-Veneman neemt deze lessen voor haar rekening en is erg enthousiast over deze lessen. Blaauw: ,,Ze leren op een leuke speelse manier de basis van bewegen zoals het klimmen, klauteren, koprollen en springen, ring en touw zwaaien bijvoorbeeld, deze komen allemaal aan bod. Ook leren ze tijdens deze lessen het herkennen van kleuren en getallen doordat we deze verwerken in de spelletjes en oefeningen."

De structuur in deze lessen ligt vast. Blaauw: ,,Zo starten peuters en kleuters met vrijspelen en een warming up en ze eindigen altijd met een beweeg liedje, zodat er voor het kind herkenbaarheid in zit!" De lestijden voor de peuters en kleuters zijn maandag 16.00-17.00 uur.

TURNSELECTIE Ook voor de zeer fanatieke kinderen is er voldoende ruimte in de turnselectie, die de trots van de club is met mooie prestaties. De lestijden voor deze groepen zijn: woensdag van 19.30-20.30 uur voor 12 jaar en ouder.

FREE RUNNEN Voor de oudere kinderen (12 t/m 17 jaar) hebben ze bij ESV ook leuke lessen, neem nou de jongensgroep Jumping en Free Run. Bij deze groep moet de kinderen wel eerst aanmelden want hier geldt een maximum aantal jongens per les. De lestijden zijn op donderdag van 19.30-20.30 uur. Voor de jongere kinderen zijn lessen ook op donderdag van 16.30-17.30 uur voor de basisschoolkinderen van 6,7 en 8 jaar. En daarna van 17.30-18.30 uur voor de kinderen van 9,10 en 11 jaar.

OVERIGE LESSEN Naast de lessen voor kinderen biedt ESV ook voor volwassenen een lesaanbod, waaronder de Ggym. Bij ESV vinden ze het belangrijk dat ook de mensen met een beperking lekker kunnen bewegen. Zij zijn welkom op de maandag van 18.45-19.30 uur. Sport Fit is voor mensen van 18 jaar en ouder die gezond willen bewegen op de donderdagavond tussen 21.30-22.30 uur.

Wie belangstelling heeft, is van harte welkom om geheel vrijblijvend langs bij de gymzaal aan de Vierhouterweg 15 in Elspeet. Het is mogelijk gratis deel te nemen aan een les om meteen te ervaren of het wat is.

STAGE Tevens kan ESV Gymnastiek met al haar afdelingen ook voor studenten stageplekken verzorgen. Wie nog een stageplaats zoekt kan tijdens de lessen zich melden en in overleg dit met het bestuur bepalen.