• Eric Kroes

Heidepas heeft zich al bewezen

ELSPEET In de zeer korte tijd dat de Heidepas is geïntroduceerd heeft de kortingspas zich al meer dan bewezen. Sinds juli 2017 is in Elspeet bij de tien deelnemende winkels de Heidepas te verkrijgen. Naast de deelnemende ondernemers zijn de inwoners uit Elspeet en omliggende dorpen zeer enthousiast.

Eric Kroes

 

Namens de deelnemers van de Heidepas vertelt Annette Schreuder, van Optiekhuys Elspeet: ,,Na het eerste succes van de grote deelname aan deze Heidepas hebben we besloten om nog een extra actieronde te organiseren." Het is opvallend dat het aantal passen dat al in omloop is, evenveel is als het aantal huishoudens in geheel Elspeet, Vierhouten en Uddel tezamen. Zo blijkt dat er meerdere passen per gezin zijn, maar dat ook de periodieke inwoners graag gebruikmaken van de Heidepas.

 

HEIDEPAS.NL De Heidepas heeft een eigen website, namelijk www.heidepas.nl en daar kunnen mensen precies nalezen wat de voordelen zijn van deze kortingspas. In het kort zijn de spelregels als volgt: bij de aanschaf betaalt een klant 2,50 euro en daar ontvangt hij een heidepas, inclusief honderd gratis punten voor (1 punt = 1 cent). Als de pashouder een aankoop doet, krijgt hij kortingen die worden omgezet in punten. Klanten kunnen de pas tegelijk met de betaling aanbieden om korting te sparen. De gespaarde punten kunnen bij een volgende aankoop verzilverd worden bij de deelnemende winkelier.

Annette Schreuder: ,,Het is de bedoeling dat op termijn ook de aanbiedingen op de site van de Heidepas komen te staan. Zo kan iedere pashouder de aanbiedingen goed in de gaten houden."

 

KORTING Hoeveel korting een pashouder krijgt, verschilt per winkelier. Dat heeft te maken met de winstmarges die niet in elke branche hetzelfde zijn. Diverse deelnemers hebben al een eigen spaarpuntensysteem vanuit de branche, maar doen daarnaast ook met de Heidepas mee, om op die manier alle klanten met een Heidepas de mogelijkheid te geven om de kortingen te kunnen besteden bij een zo breed mogelijke groep van winkeliers.

 

WINKELIERS De heidepas is bij de deelnemende winkeliers te verkrijgen: Drogisterij de Brink, Restaurant 't Edelhert, Van den Hardenberg, Bakker Piet, PLUS van der Horst, Installatiebedrijf Spelt BV, Vlijm Auto's en Fietsen, Slagerij de Weerd, Optiekhuys Elspeet en Verhoef Mechanisatie.