• Henk Bakker heeft met zijn tekeningen veel vrienden gemaakt in het St. Jansdal

    OGB Design

Henk Bakker verkocht 27.000 ansichtkaarten voor goed doel

REGIO Harderwijker Henk Bakker verkocht al 27.000 ansichtkaarten voor het goede doel. Dit is het resultaat van tien jaar tekenen van ansichtkaarten. Een jaar of tien geleden installeerde Bakker (1938) zich tijdens de Visserij dag in Harderwijk in de haven om ansichtkaarten te verkopen voor het project 'Angstvermindering bij kinderen' in het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk.

,,Voor de tekeningen heb ik intussen ruim honderd verschillende onderwerpen gebruikt. Karakteristieke vissersportretten waarbij de weerbarstige en barre leefomstandigheden op het vissersgelaat tot de verbeelding spreken," aldus Bakker. Zijn collectie omvat prachtige stads- en havengezichten, panorama's en interessante beroepsgroepen. ,,Als men mij toen had gezegd: Henk, jij gaat de komende tien jaar 27.000 ansichtkaarten verkopen, dan had ik zeker geantwoord: je voelt je toch wel lekker? Maar het is wel gelukt. Wanneer je dit aantal kaarten als een lint over de grond uitspreidt, overbrug je de afstand van Harderwijk naar Zwolle. Het is eigenlijk niet te bevatten, toch?" Het streven van Henk Bakker is om nog eens 20.000 kaarten te verkopen, want dat aantal komt neer op het huidige aantal inwoners van onze stad, namelijk 47.000. En dat gaat zeker gebeuren!

VERKOOPPUNTEN Voor de verkoop van zijn tekeningen ging Bakker destijds op zoek naar verkooppunten voor zijn kaarten en boekte succes. Bakker: ,,Mede dankzij de verkooppunten in de regio, heeft tot dit fantastische aantal verkochte kaarten geleid. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Wij allen weten waar we het voor doen, Ik dank oprecht de mensen bij de verkooppunten, maar zeker ook de mensen die de kaarten kopen en versturen. Dit alles in het kader van de 'Stichting Vrienden van het St. Jansdal', waar ik al jaren ambassadeur voor mag zijn, en het project 'Angst verminderen bij kinderen', nog steeds dat warme hart aan geven."

EIGEN STEKKIE Henk Bakker heeft intussen een eigen stekkie in de centrale hal tegenover het restaurant van het St. Jansdal Ziekenhuis. Daar staat hij iedere woensdag om zijn kaarten aan de man te brengen. "Ik ontmoet er veel mensen, vanuit de regio maar ook van ver daarbuiten. Hier krijg ik vaak te horen 'Henk, deze kaart vliegt nu de oceaan over, dan zeg ik met een smile op mijn gezicht, ja, daar doen we het toch allemaal voor. Want dankzij deze steun is het gelukt om dit aantal kaarten te verkopen en zodoende iets voor deze kinderen te kunnen doen. Deze kinderen rekenen op U."

DOORGAAN Gesterkt door dit prachtige resultaat, ontplooide Bakker nieuwe acties zoals voorlichtingsfilms voor kinderen, waarbij zij op hun behandeling werden voorbereid. Verder werd een laptop met webcam gerealiseerd, zodat de kinderen vanuit hun bed met vrienden en school konden communiceren. Op de site www.henkbakkerpotloodtekeningen.nl staat meer informatie over zijn werk.