• Archief BDUmedia

Herinrichting De Brink Elspeet van start

ELSPEET De Brink in Elspeet krijgt een nieuw gezicht. De Brink wordt groen opgezet en krijgt nieuwe bestrating en straatmeubilair. Ook komen er betere oversteekvoorzieningen en wordt er rekening gehouden met het ruimtegebruik van standplaatshouders en het parkeren. Ook de aanpak van de wateroverlast, een belangrijk thema in Elspeet, is meegenomen in dit plan. In 2018 start de gemeente met de herinrichting.

Het gebied van de Brink en delen van de Apeldoornseweg, Vierhouterweg, Nunspeterweg, Staverdenseweg en Uddelerweg worden voorzien van nieuwe bestrating. In het kader van het verminderen van de wateroverlast, wordt er een nieuw regenwaterriool aangelegd en het straatwerk wordt zo gemaakt dat het water makkelijk kan wegstromen. Ook krijgt de Brink nieuwe bomen, beplanting en komt er nieuw straatmeubilair.

WERKZAAMHEDEN Eind januari 2018 starten de werkzaamheden op de Brink en rond het museum. Dit is het gebied bij de drogist DA, kledingzaak Lilyfield en huize Hanna en de hoek Nunspeterweg/ Staverdenseweg. Vanaf eind februari wordt er gewerkt aan de oostzijde van De Brink op de Vierhouterweg, Apeldoornseweg en Binnenweg en aan de voorzijde van restaurant Op de Brink.

Wanneer dat gereed is, volgt in april 2018 de Uddelerweg. De volledige planning staat op www.nunspeet.nl/debrinkelspeet.

OMLEIDINGSROUTES Gedurende de verschillende fasen worden er omleidingsroutes ingesteld voor het doorgaand verkeer en rijden lijnbusdiensten tijdelijk andere routes. Uiteraard proberen wij de overlast van de winkels, woningen en horeca te beperken. Aannemer Hoornstra Ophof en de gemeente houden de omwonenden op de hoogte en verzorgen ook eventuele noodvoorzieningen.

Het streven is om uiterlijk eind mei 2018 klaar te zijn met de werkzaamheden.

PARKEREN Wanneer het werk gereed is, wordt er in het gebied een parkeerschijfzone (blauwe zone) ingesteld waar men, met parkeerschijf, maximaal twee uur kan parkeren. De parkeerplaatsen komen langs de Uddelerweg. Het parkeren op de Brink zelf is daardoor niet meer mogelijk.