• Eric Kroes

Het 4 Dorpentoernooi is leuke afsluiting seizoen

UDDEL/REGIO - Zaterdag 23 mei organiseerde voetbalvereniging Prins Bernhard voor het eerst een 4 Dorpentoernooi op sportpark De Zandsteeg in Uddel. Als afsluiting van het seizoen kwamen alle deelnemers tegen elkaar in actie in drie poulewedstrijden van elk 45 minuten. Prins Bernhard won door alle drie de wedstrijden te winnen.

Het was gezellig toeven op het zonovergoten sportpark in Uddel. Alle deelnemers naast Prins Bernhard waren sv Harfsen, De Veluwse Boys en vv Elspeet. Elspeet opende tegen sv Harfsen om 13.30 en in een aantrekkelijke wedstrijd werd het maar liefst 3-2 voor vv Elspeet. Prins Bernhard mocht het tegen Veluwse Boys opnemen en wist met twee treffers de eerste winst in het toernooi veilig te stellen. Aan de opstellingen van meeste elftallen kon je zien dat de trainers al bezig waren met het volgende seizoen. Jeugdspelers en reservespelers kregen volop de kans om zich te manifesteren. In de tweede reeks wedstrijden won Veluwse Boys na een 0-1 achterstand met 3-2 van sv Harfsen.

Opzet toernooi

Wedstrijdsecretaris en bestuurslid Peter Schouten wil tijdens met dit toernooi de binding tussen de dorp clubs in de regio vergroten. Van vaste deelnemers wil Schouten niet spreken omdat op de zaterdagen achterin mei ook nog vaak diverse regioclubs zijn die in de nacompetitie verwikkelt zijn. Zo was bijvoorbeeld Vierhouten'82 niet beschikbaar maar aankomend seizoen kan dat best het geval zijn voor Prins Bernhard zelf, of vv Elspeet of De Veluwse Boys. Daarom voegt PB voorzitter Henk Bronkhorst nog toe dat de organisatie als dat nodig mocht zijn ook best kan rouleren in het 4 Dorpentoernooi. De derby tussen Prins Bernhard en vv Elspeet werd een echte kraker met vv Elspeet veelal in de aanval en de thuisclub die fel probeerde te counteren. Nadat Elspeet diverse kansen niet benutte was het Rutger Bronkhorst die een uitverdedigingsfout dankbaar afstrafte met een perfecte schuiver in de verre hoek. Doelman Herald Hop was geklopt en zo won Prins Bernhard met het kleinst mogelijke verschil. In de laatste ronde won Elspeet van Veluwse Boys door een doelpunt net voor het laatste fluitsignaal. Prins Bernhard versloeg sv Harfsen nipt met 2-1 en verzekerde zich zo met drie overwinningen van de toernooiwinst.

Indeling volgend seizoen

Hoe de indeling wordt van de vier clubs in de dorpen waar deze krant verschijnt is nog niet duidelijk. Vierhouten'82 blijft in de 3e klasse en blijft waarschijnlijk ook in 3B. Prins Bernhard, vv Elspeet en Veluwse Boys weten nog niet of zij elkaar in de 4e klasse tegenkomen. De KNVB laat deze indeling afhangen van het aantal kilometers dat de clubs moeten rijden. Om deze afstanden zo klein mogelijk te houden wordt door de KNVB ingedeeld op basis de postcode. Maar niet meer dan 14 clubs in een bepaalde klasse!

Foto: Eric Kroes

Fotobijschrift: Doelman Mark van Asselt van PB stopt de kopbal van Wessel Pluim van vv Elspeet.