• Een zeer druk bezochte zomermarkt.

  • De Ganzenparade had altijd publiek. Tientallen kinderen liepen mee.

  • Niet zo hoog als in de helikopter, maar toch…

  • Ook veel aandacht voor de Jachthoornblazers.

'Het is hier altijd gezellig'

UDDEL Iedereen was het er weer over eens: de zomermarkt in Uddel is altijd supergezellig. Een fijne sfeer, leuke kramen en er is altijd veel te zien en te beleven. Van heinde en verre komen er vakantiegasten een kijkje nemen, maar vooral ook de vele (oud)-Uddelsen willen deze jaarlijkse happening niet missen.

De hele dag zon, beter marktweer kon men niet wensen. Er werden dan ook goede zaken gedaan door bijvoorbeeld de ijsverkopers, de kersenman, de visboer en de plaatselijke slagers en bakkers. De mensen weten ze inmiddels goed te vinden. Maar ook de plaatselijke verenigingen deden goed zaken met allerlei activiteiten. En niet te vergeten de kleedjesmarkt voor kinderen, waar de ouders meestal de honneurs waar moesten nemen.

De hele middag en vroege avond cirkelde een helicopter boven het dorp. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om het dorp eens op een andere manier te bekijken.

Geronk in de lucht, maar vrolijke muziek op de grond. De Jachthoornblazers Berkenhorst uit Elspeet blies een aantal signalen, op verschillende plaatsen op de markt. De Ganzenparade trok veel bekijks maar de koddige ganzen liepen onverstoorbaar en zeer verwaand in de ganzenpas, er kon geen gakje af. Bloaskapel Bi'je Betoetert kon helaas niet optreden.

Iedereen genoot weer met volle teugen van deze gezellige dag, voor velen toch wel een jaarlijkse reünie.