• Woningstichting Barneveld
  • Woningstichting Barneveld

Holzenbosch Voorthuizen: start bouw van 33 huurwoningen

VOORTHUIZEN Duurzame betaalbare huurwoningen, zowel voor zorgbehoevenden als voor reguliere woningzoekenden. Met de bouw van 21 zorgappartementen en twaalf rijwoningen in de nieuwe wijk Holzenbosch in Voorthuizen wil Woningstichting Barneveld aan die voorwaarden tegemoet komen. 

Donderdag startte Liesbeth Brouwer-de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, samen met wethouder Didi Dorrestijn-Taal, Wouter van den Top van De Bunte Vastgoed Oost, toekomstige bewoners en andere betrokkenen op feestelijke wijze de bouw van deze energiezuinige huurwoningen. Een druk op de knop, gevolgd door een explosie van confetti, markeerde de start van het nieuwbouwproject van De Bunte in de nieuwe woonwijk Holzenbosch in Voorthuizen.

De woningen zijn onderdeel van dit project dat in totaal bestaat uit 21 appartementen, twee vrijstaande woningen, tien tweekappers en negentien rijwoningen. De woningstichting neemt de huurwoningen na oplevering van De Bunte af. De huurwoningen worden volgens het BENG-principe gebouwd (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat de woningen extra worden geïsoleerd en worden voorzien van onder meer triple glas en zonnepanelen.

Van de 21 appartementen verhuurt de woningstichting er veertien aan JP van den Bent stichting, de huidige zorgverlener van de Werelthuis-bewoners. De overige 7 worden verhuurd aan een andere zorginstelling. De plannen voor het complex ontstonden uit de vraag van Stichting Beheer het Werelthuis: Hoe kan zorg en huisvesting voor de bewoners van Het Werelthuis ook in de toekomst goed georganiseerd en betaalbaar blijven? De bouw van de toekomstbestendige en toegankelijke appartementen zijn daarmee het resultaat van een mooie samenwerking tussen Stichting Beheer het Werelthuis, zorgverlener JP van den Bent stichting en Woningstichting Barneveld.

De twaalf rijwoningen zijn bestemd voor reguliere woningzoekenden. Ze worden in twee rijen van zes gebouwd aan de Hooihuis en de Oosterkamp. De woningen hebben drie slaapkamers en een tuin. Naar verwachting worden ze in het voorjaar van 2019 via huiswaarts.nu aangeboden voor verhuur. 

De woningen zijn ontwikkeld door De Bunte Vastgoed Oost BV en worden gebouwd door Bouwbedrijf van de Kolk uit Garderen. De Jong+Lafeber Architecten tekende voor de architectuur. Naar verwachting wordt het zorgcomplex eind 2019 opgeleverd en de twaalf rijwoningen in het eerste kwartaal van 2020.