Hoveniersbedrijf Stip 'Snoeit voor Leven'

ELSPEET Veel VHG-hoveniers leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker door mee te doen aan de actie 'Snoeien voor Leven'. Bij hun werkzaamheden staat in de maanden juni, juli en augustus de taxus centraal. Uit het snoeisel van de Taxus baccata - de meest voorkomende taxussoort - wordt baccatine gewonnen, een belangrijke grondstof voor chemotherapieën. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. Eén kubieke meter snoeisel levert genoeg baccatine op voor één chemotherapeutische behandeling.

Op de Veluwe neemt hoveniersbedrijf Stip deel aan de actie. Henriekus Stip: ,,Iedereen kent in zijn familie of vriendenkring wel mensen die met die akelige ziekte worden geconfronteerd. Door verzamelen en inleveren van taxussnoeisel dragen we bij aan het laag houden van de kosten van een chemotherapie. Het is mooi om - via ons eigen vak - een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker."

De hoveniersbedrijven werken bij de actie 'Snoeien voor Leven' samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting neemt het transport van het snoeisel voor haar rekening. Ook particulieren kunnen bij Hoveniersbedrijf Stip in Elspeet Taxus snoeiafval inleveren, op werkdagen en zaterdagmorgen kan het snoeiafval worden gebracht. 'Snoeien voor Leven' is een initiatief van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Voor vragen voor de actie 'Snoeien voor Leven': www.hoveniersbedrijfstip.nl of tel. 0577-491851.