• Bijen zijn niet aaibaar, maar de verzorging van een eigen bijenvolk maakt wel trots.

    Eric Kroes

Imkers van 'De Blieë Bie' bezoeken basisscholen

ELSPEET Bijenvereniging De Blieë Bie in Elspeet gaat weer naar de drie basisscholen om het houden van bijen te promoten. Diverse leden van de vereniging gaan dinsdag 28 maart in de groepen van de bovenbouw vertellen waarom bijen zo belangrijk zijn en dat je ook als hobby bijenhouder kunt worden.

Eric Kroes

Wouter van Bronswijk heeft als lid van De Blieë Bie een eigen bijenstal waar ook de rest van de vereniging zich al jaren huisvest. In dezelfde week als de leden de basisscholen bezoeken, houdt de bijenvereniging dan ook 'Open Stal' bij Wouter van Bronswijk. Op donderdag 30 maart kunnen geïnteresseerden om 18.00 uur terecht.

De leerlingen van de scholen die interesse hebben, kunnen zo gelijk ervaren hoe het is om tussen de bijen te werken. Niet alleen jongeren, maar ook volwassenen zijn van harte welkom om kennis te maken met de imkerij. Je bent immers nooit te oud om te leren en ook van elkaar te leren. Bovendien krijgen bezoekers veel bruikbare informatie over de natuur en over bloemen.

CURSUS Mensen die belangstelling hebben om zelf bijen te houden, kunnen gratis een imkercursus volgen en bij gebleken geschiktheid krijgen ze van de vereniging een kast met een bijenvolk.

De cursus wordt aangeboden in de wintermaanden, dus aspirant imkers kunnen volgend jaar al genieten van hun nieuwe hobby en de overheerlijke honing die als resultaat van goed imkerschap overblijft.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Han van Burken, tel. 0577-491979.