Informatieavond woningbouw Elspeet Noordwest

ELSPEET In het noordwestelijke deel van Elspeet gaan woningen gebouwd worden. Het gaat om de locatie ten oosten van de Nachtegaalweg, waar voorheen houthandel De Weerd gevestigd was. Op dinsdag 17 maart a.s. is er voor belangstellenden in het Kulturhus in Elspeet een informatieavond. Iedereen die belangstelling heeft voor een nieuw te bouwen woning in Elspeet, is van harte welkom op deze informatieavond.

Verschillende soorten woningen mogelijk

Het bestemmingsplan biedt ruimte voor circa 80 woningen in verschillende woningcategorieën, van vrijstaand tot rijtjeswoningen, koop of huur, projectmatig gebouwd of als kavel waarbij de koper zelf verantwoordelijk is voor de bouw van de woning. Ook collectief particulier opdrachtgeverschap (cpo) is mogelijk. Dit is een ontwikkelingsvorm waarbij een vereniging van gegadigden gezamenlijk een woningbouwproject ontwikkelt. In Elspeet (Spoekeboompje) en Hulshorst (Weversweg) is daar al ervaring mee opgedaan.

Na de zomer start de gemeente met het bouwrijp maken van het terrein, de start van de woningbouw wordt verwacht in het najaar 2015.

De informatieavond begint om 20.00 uur en wordt georganiseerd door de gemeente Nunspeet in samenwerking met ontwikkelaar Van Wijnen en stichting Omnia Wonen.