• Barry Wensink/BDUmedia

Inwoners Vierhouten bezorgd over plannen Paasheuvelgroep

VIERHOUTEN Een comité van bezorgde inwoners van Vierhouten, heeft donderdag tijdens een gemeentelijke voorlichtingsavond haar zorgen over de plannen van de Paasheuvelgroep kenbaar gemaakt. Camping De Paasheuvel wil zich meer gaan richten op groepen en evenementen. Daartoe is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 24 groepsaccommodaties op de velden tussen de weg Nunspeet-Vierhouten en 't Frusselt in Vierhouten. Het plan ligt tot 12 juli ter inzage.

Volgens het bewonerscomité betekenen de plannen van de Paasheuvel dat er een compleet nieuwe wijk wordt gebouwd en de bevolking van het dorp min of meer wordt verdubbeld. ,,De dorpsbewoners zijn hier zeer van geschrokken en zijn vastbesloten om deze 'megalomane plannen' van de Paasheuvel groep tegen te houden", schrijven zij in een persbericht. Volgens het bewonerscomité heeft de gemeente met de goedkeuring een beslissing genomen die haaks staat op het eigen beleid. ,,Ook de Paasheuvelgroep is in haar businessplan inconsistent en tegenstrijdig en gaat daarbij ook nog uit van verouderde informatie."

De bewoners wil zich naar eigen zeggen reëel opstellen. ,,,,Het dorp Vierhouten bestaat uit meestal erg tolerante mensen die gewend zijn om in harmonie met de natuur, de rust en met de toeristen samen te leven. Zij zijn trots op het dorp en op de natuur die het dorp omringt. Zij delen dat graag met gelijkgestemden. Dit blijkt uit de vele initiatieven die de dorpsbewoners de afgelopen jaren hebben ontplooid om gasten van het dorp een warm welkom te geven. Een van de meest opvallende voorbeelden hiervan zijn de nieuwe banken en "het edelhert". Het comité hoopt dan ook dat zij de gemeente en de Paasheuvelgroep van het dwaalspoor van grootschalige bouw en verstening met argumenten af kunnen brengen."

Het comité hoopt met haar argumenten de procedure voor een het ontwerp-bestemmingsplan te kunnen stoppen.