• Politie Nunspeet

Jongen (11) in speeltuintje door duo mishandeld

NUNSPEET Een 11-jarige jongen was donderdag 12 juli rond 16.00 uur met zijn vriendjes aan het spelen in het speeltuintje op de Kuyperstraat in Nunspeet. Tijdens het spelen kwamen er twee jongens die geld eisten van de jongen van elf. Toen hij hier niet aan kon voldoen, werd hij bij zijn keel gegrepen, kreeg meerdere vuistslagen in zijn gezicht en een trap in zijn rug.

Het slachtoffer is hard weggerend om aan zijn belagers ontkomen. De verdachten fietsten weg in de richting van de Plus supermarkt op de Colijnstraat in Nunspeet.

SIGNALEMENTEN De signalementen van de verdachten zijn als volgt; de eerste is een man met een licht getinte huidskleur, ongeveer 14 jaar oud, normaal tot tenger postuur, 1,50 tot 1,70 meter lang, donker krullend haar tot boven de oren, een donkergekleurd T-shirt, korte broek en hij had een grote rugtas of sporttas bij zich (mogelijk voorzien van het Ajax-logo). Hij verplaatste zich op een ouder model fiets met spatbord.

De tweede verdacht was ook een man, met een blanke huidskleur van ongeveer 15/16 jaar oud, een normaal tot tenger postuur, 1,70 tot 1,80 meter lang met kort, blond haar. Deze dader droeg geen bovenkleding, wel een witte korte broek en hij liep op blote voeten. Hij had een zwarte of grijze fiets bij zich met een zwarte krat voorop van het merk Cortina.

TIPS De politie ontvangt graag tips en meer informatie via tel. 0900-8844 onder vermelding van procesnummer 2018311273. Anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op tel. 08000-7000.