• Van links naar rechts: Gerard Hop, Anneriek van de Ruitenbeek, Elize van Lankvelt, Esther de Vries, Henk Timmer en Gerbert van den Hoek.

    Marit Hop

Jubileumjaar voor muziekvereniging Juliana

UDDEL De officiële dag van oprichting voor de Uddelse muziekvereniging genaamd Juliana was 8 september 1933, dat is dit jaar alweer 85 jaar geleden. Speciaal voor deze mijlpaal is er een commissie in het leven geroepen die voor de leden en hun trouwe fans allerlei activiteiten organiseert. Het belooft een mooi jaar te worden dat onlangs al werd geopend door een fantastisch nieuwjaarsconcert door de jeugd van Juliana.

De organisatie, bestaande uit Henk Timmer, Anneriek van de Ruitenbeek, Esther de Vries, Gerard Hop, Britt Smorenburg, Elize van Lankvelt en Gerbert van den Hoek zijn druk bezig met de voorbereidingen van de activiteiten van komend jaar. Zo staat er onder andere begin dit jaar een play-in gepland. ,,Een play-in betekent dat een aantal muzikanten gedurende het begin van de dag een aantal muziekstukken instudeert en aan het einde van de dag geven deze zelfde groep muzikanten een concert. Dit is met name bedoeld voor mensen die niet bij Juliana spelen. Ook mensen van Juliana zelf zullen meespelen, wel met een andere dirigent dan dat er normaal voor het orkest staat", aldus Gerard Hop.

MARINIERSKAPEL Verder is er op 27 oktober een optreden door de Koninklijke Marinierskapel in Uddel en staat het voorjaarsconcert gepland op 14 april. Dit concert is in samenwerking met het Luchtmacht Mannenkoor. ,,We willen graag extra aandacht schenken aan het feit dat we 85 jaar bestaan, we vinden het belangrijk dat we aan de ene kant vooruit kijken, maar aan de andere kant ook terug blikken naar de geschiedenis van 85 jaar Juliana", aldus de organisatie.

JEUGD In het jubileumjaar zal er een muzikale dag voor de jeugd van Juliana en hun vrienden en vriendinnen plaatsvinden. ,,Het is leuk om te zien hoe de jeugd de toekomst van Juliana maakt en we vinden het belangrijk dat er een dag is totaal in het teken van die jeugd."

De organisatie kijkt uit naar een muzikaal jaar waarin het 85-jarig bestaan de hoofdmoot voert. Juliana nog eens extra op de kaart zetten en samen veel muzikaal plezier beleven is waar het om draait.