• Koningsdag Garderen

    Sandra Mouw

Koningsdag in Garderen in teken van sport en ontmoeting

GARDEREN De Oranjevereniging Garderen en omstreken nodigt iedereen uit om Koningsdag op 27 april gezamenlijk te vieren. Versier de straten en kom in koninklijke, feestelijke Oranjekleding. Er worden in de ochtend leuke activiteiten georganiseerd, die in het teken staan van sport en ontmoeting. Ook dit jaar is er weer een aubade onder begeleiding van Tot Ons Genoegen en natuurlijk een feestelijke optocht. Thema van de optocht dit jaar is 'Zien bewegen, doet bewegen - Welke sport doe jij?'. 's Middags is er een programma wat georganiseerd wordt door de Garderuiters.

Het programma is als volgt:

09.00 uur: Ontvangst met koffie en koek op het veld voor de Hervormde Kerk en reveille blazen
09.30 uur: Aubade onder muzikale begeleiding van T.O.G.
10.00 uur: Demo en workshops verzorgt door Ain't No Joke uit Uddel (dans) en KI-Sport Stroe (taekwondo en zelfverdediging) 11.00 uur: Feestelijke optocht door Garderen.
13.00 uur: Rommelmarkt en kofferbakverkoop en onder meer ponyritjes, het sprookje Assepoester, een demo met pony's en eten en drinken; dit alles vindt plaats bij de manege aan de Speulderbosweg in Garderen.

Vrijdag 26 april kunnen kinderen hun fiets komen versieren voor de optocht. Bij de Koepel aan de Putterweg is iedereen vanaf 16.00 uur welkom. De Oanjevereniging zorgt voor versierselen, limonade en knakworst. Ouders wordt gevraagd hun kinderen te helpen.