• Veel sponsoren dragen de IJsclub een warm hart toe.

    IJsclub Elspeet

Lezing over Alpe d'HuZes en Elfstedentocht

ELSPEET IJsclub Elspeet houdt vrijdag 7 december haar jaarlijkse ledenvergadering in het clubgebouw van SV De Valk aan de Ploegweg 65 in Elspeet. De aanvang van deze ledenvergadering is om 19.00 uur. Gelijk hierna, rond 20.00 uur, komt Kor van den Hardenberg een lezing geven voor de aanwezige ijsclubleden. Maar ook niet-leden kunnen vanaf 19.50 uur gratis komen luisteren naar een stukje geschiedenis van de Elfstedentocht van 1997 en van Van den Hardenbergs belevenissen over zijn deelname.

Deze lezing houdt Van den Hardenberg als tegenprestatie voor de sponsoring die hij mocht ontvangen van de IJsclub Elspeet voor het beklimmen van de Alpe d'HuZes met zijn racefiets voor het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding). Van den Hardenberg vraagt dan ook geen geld voor zijn lezing, maar gaat deze avond wel met melkbus rond en de opbrengst is voor de IJsclub Elspeet.

ELFSTEDENTOCHT Van den Hardenberg zal zijn lezing ondersteunen met diverse foto's en videomateriaal. Dat hij een echte duursporter is en van een echte uitdaging houdt was al bekend. Van den Hardenberg: ,,De Elfstedentocht was voor mij een echte uitdaging want 200 kilometer schaatsen is echt heel ver hoor! Net als de beklimming van de Alpe d'HuZes dit jaar. Dat was ook een geweldige uitdaging. Ook daar zal ik nog het één en ander over vertellen."

PRESTATIE Dat hij op deze dag maar liefst vijf maal de beklimming heeft volbracht, is op zich al een mooie prestatie. Nog mooier is dat hij 9300 euro op die dag bij elkaar heeft gefietst. ,, Alle opbrengsten van Alpe d'HuZes beheert KWF in het Alpe d'HuZes/KWF-fonds en besteedt ze zorgvuldig. Wat een belevenis als je ziet dat op één dag 4500 mensen sporten om deze berg te bedwingen, lopend of op de fiets. De emotie spat er vanaf bij veel sporters die vaak dierbare(n) hebben die aan het strijden zijn tegen, of daadwerkelijk aan kanker hebben verloren", aldus Van den Hardenberg.

ALPE D'HUZES Wie daar eenmaal is geweest komt vaak ook weer terug. Dat geldt ook voor Van den Hardenberg, want in zijn nieuwe uitdaging heeft hij alweer de blik gericht op 2019 als opnieuw de Alpe d'HuZes beklommen gaat worden. Hij hoopt de berg dan zes keer te bedwingen.