Nieuw VVV-kantoor Elspeet geopend op Schaapscheerdersfeest

ELSPEET Het vernieuwde VVV-kantoor in Elspeet wordt zaterdag 2 juli, tijdens het traditionele schaapscheerdersfeest, geopend om half tien door burgemeester Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet. Onderdak wordt gevonden in het nog op te richten oudheidkundig museum.

Dat de aankleding van het kantoor in Elspeet nu is gewijzigd heeft mede te maken met de komst van de Stichting Nunspeet uit de Kunst. Dat is ook verantwoordelijk voor de metamorfose van het kantoor in Nunspeet. Officie manager Sigrid Quatfass van de VVV: ,,Lange tijd is er niets gewijzigd aan het interieur, dat mocht dus weleens gebeuren na zo veel jaar. Gekozen is voor een kunstzinnige en professionele uitstraling. Tijdens de opening in Elspeet rijdt hier het toeristisch treintje tussen het VVV-kantoor en de schaapskooi en is de VVV/Nunspeet uit de kunst op dit laatste punt met een raam aanwezig.

De voorlichting aan inwoners en toerist wordt, door de Stichting Nunspeet uit de kunst nu professioneel aangepakt waar men onder de vlag van het Veluws Bureau voor Toerisme weinig eigen initiatief mocht tonen. Sigrid: ,,Dat maakte dat wij tamelijk onzichtbaar waren voor de ondernemers. De VVV is gered door de komst van de Stichting Nunspeet uit de kunst, opgericht door enkele ondernemers."

Het schaapscheerdersfeest is traditioneel op de eerste zaterdag van juli en betreft een gezamenlijk evenement van de Stichting Schaapskudde Gemeente Nunspeet en Ondernemend Elspeet. Tussen negen en vier uur kan het publiek terecht bij de schaapskooi aan de Stakenbergweg. Met daaromheen een markt met veel producten, van kleding tot en met eten en drinken, informatie over de schaapskudde maar ook veel kramen die hierop aansluitend. Rondom de kooi zijn verschillende demonstraties en zijn de herders aanwezig voor een toelichting. In verband met het feest is de Stakenbergweg afgesloten tussen de Nunspeterweg en de Nachtegaalweg.