• Tiem van de Steeg: ,,We willen het eens op een andere manier proberen en dan kunnen we daarna vergelijken met andere jaren!''

    Eric Kroes

Nieuwe opzet rommelmarkt

ELSPEET De rommelmarktcommissie van zorgcentrum Oranjehof gaat ook dit jaar weer een grote rommelmarkt organiseren. De rommelmarkt staat gepland op zaterdag 10 juni in en rond de locatie van het zorgcentrum.

Eric Kroes

Door een nieuwe opzet met een andere marktindeling en tijdsplanning is het de bedoeling dat iedere bezoeker ook via de hoofdingang, die aan de Staverdenseweg ligt, deze rommelmarkt gaat bezoeken. De opbrengst gaat besteed worden aan een nieuw alarmeringssysteem voor de bewoners in de omliggende zorgwoningen van de Oranjehof.

INGANG De negentiende editie van deze rommelmarkt gaat door een nieuwe voorzitter van de rommelmarktcommissie geleid worden. Na drie jaar Wim de Ruiter als voorzitter heeft Tiem van de Steeg het spreekwoordelijke stokje overgenomen. Van de Steeg: ,,Wij willen proberen om de rommelmarkt nog aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. We hebben een andere tijdsindeling gemaakt en ook de opstelling van de marktkramen hebben we veranderd. Daarom vragen we het publiek ook de hoofdingang vanaf de Staverdenseweg te nemen." Hoewel ze niet weten of deze aanpak beter zal werken is het volgens de commissie zeker een poging waard.

De rommelmarkt begint om 10.00 uur en eindigt rond 14.00 uur, een uurtje later dan voorgaande jaren. Wie de rommelmarkt met de auto bezoekt kan zowel bij het Kulturhus als ook bij de dorpskerk parkeren. De hoofdingang blijft dan ook de ingang aan de Staverdenseweg en niet vanaf de Gerrit Mouwweg of Ds. van Paddenburgweg.

ETEN EN DRINKEN Bezoekers van de rommelmarkt hoeven ook niet met een lege maag naar huis, want eten en drinken zijn volop te koop. Dat eten kan prima in de ridderzaal gedaan worden, maar ook buiten is hier gelegenheid voor. Pannenkoeken, met of zonder spek, melkmoes en drie verschillende soorten soep zijn allemaal van tevoren al te bestellen. De bestellijsten liggen al klaar bij de balie. Daarnaast is er ook advocaat, knakworst, broodje kip, een haring of een hamburger verkrijgbaar.

BIEDEN De verkoop bij opbod is ook gewijzigd. De spullen voor het opbod zijn vooraf te bekijken in de tent. Daarmee kan een aspirant koper eerst zijn beoogde aankoop echt goed bekijken. Van de Steeg: ,,De verkoop bij opbod hebben we verschoven naar de klok van 13.00 uur, dan kunnen ze eerst de spullen bekijken en als iedereen gegeten heeft dan starten we verkoop bij opbod. Wij hebben als commissie al een hele mooie voorselectie gemaakt en volgens de leden van de rommelmarktcommissie zitten daar zeker enkele mooie zaken tussen die zeker hun geld gaan opbrengen."

Omdat ook het 25-jarig jubileum van de Oranjehof dit jaar wordt gevierd, geeft het zorgcentrum ook de kinderen extra aandacht met spelletjes en andere attracties waaraan ieder kind kan deelnemen. Daarbij mag een echte ijskraam niet ontbreken, kortom een echte rommelmarkt met voor ieder wat wils.