• Van links naar recht Ronald Cleijsen, Gert van den Berg, Marije Storteboom en Erik Stotijn bij de net onthulde panelen.

    Wijnand Kooimans

Nieuwe panelen vestigen de aandacht op kunst in Nunspeet

NUNSPEET In de doorgang vanaf de Stationsstraat in Nunspeet, langs de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten naar het Noord-Veluws Museum zijn vier borden onthuld. Dit door de wethouders Marije Storteboom en Gert van den Berg, directeur Erik Stotijn van het museum en voorzitter Ronald Cleijsen van de Stichting Nunspeet uit de Kunst.

Wijnand Kooijmans

De borden zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen het museum en de stichting. Stotijn gaf aan dat er al vier borden hingen sinds drie jaar. Het ging om onder meer afbeeldingen van de Stationsstraat zo'n honderd jaar geleden en het Ronde Huis. Het werd nu echter tijd gevonden wat meer bij deze tijd behorende borden te plaatsen en ook dichter bij de Stationsstraat,

UITSTRALING Marije Storteboom gaf aan blij te zijn dat nu een betere uitstraling vanaf de Stationsstraat wordt verkregen en dit mensen uitnodigt een kijkje te gaan nemen in het museum. Ook is ze blij met de samenwerking tussen museum en stichting. Mede omdat het belangrijk is meer mensen naar Nunspeet maar ook naar het museum te trekken.

Wethouder Gert van den Berg vindt het geen verkeerd moment dat de borden juist nu worden geplaatst. Dit met het 50-jarig bestaan van de Academie komend jaar in het verschiet en in september een expositie rond Marjolein Bastin. Hij riep partijen op september te verheffen tot een Marjolein Bastin maand, in navolging van Meimaand fietsmaand. Met arrangementen van horeca en hotels. Doel is mensen naar het centrum van Nunspeet te trekken.

DOELSTELLINGEN Ronald Cleijsen wees op het belang van de samenwerking. Het museum sluit, zo zegt hij, prima aan bij de doelstellingen van Nunspeet uit de Kunst.

Eén van de panelen laat het zoomhuisje zien met als tekst 'Uit de Kunst.' De zandverstuiving Hulshorst heeft als tekst 'inspireert', het panel met Suusjes aankleden kent de tekst 'Verrast.' Het laatste panel laat molen De Duif zien en heeft als begeleide tekst 'Gastvrij.'