• Eric Kroes

Nieuwe uitstraling De Brink

ELSPEET De opening van de Brink in Elspeet kreeg als openingshandeling een flinke waterdoop te verwerken. Tijdens de openingsspeech van wethouder L. van der Maas pompte de vrijwillige brandweer een flinke hoeveelheid water over de Brink vanaf de Apeldoornseweg. De eerste wateroverlast was zeker niet genoeg om het nieuwe riool echt te testen maar het gaf wel aan dat het water nu beter wordt afgevoerd.


De nieuwe bestrating en inrichting van de Brink werden in de afgelopen tijd geheel vernieuwd. Echter het meeste werk zat in het riool onder De Brink dat niet alleen vernieuwd werd maar ook een veel grotere capaciteit heeft gekregen. Om deze capaciteit te benutten is gekozen voor een nieuwe aanpak met lange overdekte goten in het midden van de Vierhouterweg en op De Brink. Tevens is De Brink autoluw gemaakt omdat hier een parkeerverbod geldt, echter laden en lossen is wel toegestaan. Voor de overige parkeerplaatsen rondom het dorpscentrum geldt een blauwe zone waar een parkeertijd van maximaal twee uur. Met de bekende blauwe parkeerkaart zoals in de gehele gemeente Nunspeet. Wethouder L. van der Maas vond het jammer dat het project langer had geduurd dan gepland maar wist ook waar dat aan had gelegen. Van der Maas: ,,Het heeft wat langer geduurd door de complexe buizen van gas en water en licht die niet altijd goed op de tekening stonden waardoor de aannemer voor onaangename verrassingen kwam te staan." Later dit jaar, na het hoogseizoen, wordt ook nog water opvangbassin aangelegd in de parkeerplaats van de hervormde kerk aan de Nunspeterweg.


DORPSFEESTJE De opening werd verder gevierd met een gezellige avond waarbij de dorpelingen konden genieten van een door de Ondernemers Vereniging Elspeet georganiseerde dorpsbarbecue. Met ondersteuning van plaatselijke optredens van Elspeets Fanfare Korps en van Shantykoor De Meulezangers Elspeet.